09:21 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  30774286

  Mulți cetăţeni din Republica Moldova se întreabă cât timp poți conduce în Germania cu permisul românesc eliberat pe baza celui moldovenesc, cu această problemă confruntându-se mai multe state din UE.

  BUCUREŞTI, 8 feb — Sputnik. Cu permisul românesc eliberat pe baza celui moldovenesc putem conduce legal în Germania doar 6 luni, relatează The Hoinarii.

  Situația moldovenilor nu este unică în UE. Spania și Portugalia eliberează permise de conducere fără niciun examen pentru persoanele din America de Sud care își redobândesc cetățenia spaniolă sau portugheză, iar Franța face același lucru pentru persoanele din Africa de Nord care primesc cetățenia franceză.

  Permisul UE este recunoscut în Germania doar în cazul în care școala de șoferie și examenele au fost trecute într-o țară UE.

  Ce se poate face în această situație? Permisul trebuie tradus şi clasificat la ADAC. Traducerea și clasificarea durează aproximativ o săptămână și costă 45 de euro pentru membrii ADAC și 55 de euro pentru cei care nu sunt membri ADAC.

  "Partea bună este că nu trebuie să mergem la orele teoretice și nici la cele practice. Este suficient doar să trecem examenul teoretic și cel practic. Pentru a susține examenul teoretic ne putem pregăti independent. Descărcăm aplicația necesară și ne pregătim până simțim că am avea sorți de izbândă", precizează sursa menţionată anterior.

  Pentru examenul practic nu este obligatoriu să fie urmate orele de șoferie.

  Tematic

  Atenție, șoferi! Polei în 14 județe şi cod galben de ceaţă
  Tagurile:
  Permis de conducere, șoferi, UE, Portugalia, Spania, Franța, UE


  Știrile Zilei