16:56 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Gigi Becali

  Becali: "Tractoristu´ Dragnea e un pitic, un licurici"

  © Facebook / Gigi Becali
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  63444

  Miliardarul vrea să facă "o bombă" de partid, dedicat familiei ortodoxe, condus de intelectuali, finanțat printr-o fundație.

  BUCUREȘTI, 9 feb — Sputnik. Iarna nu vin doar sărbătorile, ci și ideile lui Gigi Becali. Supărat pe ceea ce întâmplă în țară, miliardarul s-a dus la manifestațiile din Piața Victoriei iar ulterior a hotărât că e timpul să reintre în politică. Și nu oricum, ci cu un partid nou, în care orice "bun patriot" e binevenit.

  "Mă retrag din toate afacerile, vând tot, dar eu nu candidez — finanţez un partid de oameni patrioţi, iar oamenii aceia, oameni cu studii sperioare, profesori universitari, academicieni vor fi numai în conducerea partidului", a spus Becali în mai multe intervenții televizate.

  Becali, care s-a alăturat demersurilor anti-Dragnea, spune că nu mai vrea să fie în Parlament.

  "Un tractorist şmecheraş care se numeşte Dragnea, care își pune 50-60 de inși apropiați lui". Ca să conduci un partid ca PSD, spune Becali "şi mai ales Ţara Românească trebuie să ai dragoste, înţelepciune, bună-credinţă şi să laşi şmecheria de tractorist la Teleorman".

  Gigi Becali reproduce și o discuție cu fostul ministru Teodorovici, care l-ar fi criticat pe Dragnea: "Nu ascultă pe nimeni, nu te ascultă, pentru că are numai servitorii lui", s-ar fi plâns Teodorovici lui Becali. Miliardarul nu se teme de un război cu Dragnea, și apreciază că acesta "nu îmi poate călca nici umbra, el pentru mine este un pitic, un licurici".

  În privința noului partid, Becali spune că nu știe cum se va numi, dar s-a zvonit că se ar dori să se numească Partidul Familia Creștină. La sfârșitul lui 2015, Becali dorea să facă un partid care să se numească Familia Ortodoxă, care să vină în ajutorul bisericii, supărat că premierul de atunci, Cioloș, declarase că nu va da Bisericii nici un leu. Acum, Becali ar fi luat legătura cu mai multe persoane, spune va înființa și o fundație care va finanța partidul. "Vreau să fie o bombă, să vadă lumea că se poate și altfel", a declarat în stilu-i propriu Gigi Becali, într-o intervenție la B1TV.

  În 2005, Becali a preluat PNG, Partidul Noua Generaţie, atunci dorind să facă un partid de inspitație naționalist-creștină, ideologia fiind gândită de istoricul Alex Mihai Stoenescu, ajutat de jurnalistul Victor Roncea, ulterior Dan Pavel fiind preferat de Becali celor doi.

  Tematic

  Gigi Becali: Scot sute de mii de oameni în stradă
  Tagurile:
  familie ortodoxă, partid, miliardar, ortodox, Afaceri, Gigi Becali, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei