15:33 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Dolari SUA

  Mircea Badea: "Finanțările ONG, la vedere"

  © Sputnik / Mihail Kutuzov
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1859193

  Apel pentru transparență, proveniența banilor ONG este o problemă, să luăm exemplul SUA și al unor țări - problema Soros e reală.

  BUCUREȘTI, 9 feb — Sputnik. În contextul recentelor evenimente din țară, cunoscutul realizator Tv Mircea Badea a lansat un apel la scoaterea la lumină a finanțărilor de care beneficiază organizațiile nonguvernamentale. El a făcut referire atât la verificările mult mai atente care se fac în alte țări UE și în SUA în legătură cu funcționarea și finanțarea acestor entități juridice, dar și la suspiciunile care au apărut, în ultimii ani, în privința unor anume ONG — realizatorul TV făcând referire la cele legate de miliardarul George Soros.

  "În România sunt unii care încearcă să acrediteze ideea că e o poveste, chestia asta cu Soros, du-te și spune asta în America, să vezi ce ți se răspunde", a spus Mircea Badea referindu-se la campania pe care noul președinte american Donald Trump, a început-o împotriva organizațiilor lui Soros.

  Mircea Badea a atras atenția asupra dificultăților de a înființa o firmă, asupra faptului că acționariatul trebuie precizat exact, chestiune care, la ONG-uri nu se întâmplă. De asemenea, Mircea Badea s-a referit și la controlul strict asupra activității televiziunilor, o altă diferență față de ONG-uri, "pe care nu le verifică nimeni". În acest sens, Mircea Badea consideră că ar fi normală obligarea ONG-urilor de a declara fondurile primite și proveniența lor.

  Prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, avocatul Pavel Abraham a adus în discuție cazul Rusiei, unde funcționează de cinci ani o lege privind controlul finanțării ONG, iar Mircea Badea a replicat cu exemplul Ungariei, țară UE, care a început un proces de verificare a ONG-urilor.

  Tematic

  Sindicatele din Sănătate, atac la ONG-urile lui George Soros
  Tagurile:
  fonduri, finanțarea, control, ONG, Televiziune, Mihai Gâdea, Pavel Abraham, Mircea Badea, Geroge Soros, Ungaria, Rusia, UE


  Știrile Zilei