21:13 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Instalații de apărare antiaeriană S-400

  Răspuns pentru NATO: Ce a determinat Rusia să inspecteze Forţelor Aerospaţiale

  © Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11051

  Rusia a fost forțată să efectueze o verificare a forțelor Aerospaţiale pentru a contracara provocările de securitate generate de Alianța Nord-Atlantică, a declarat jurnalistul Alexander Khrolenko pentru Sputnik.

  BUCUREŞTI, 9 feb — Sputnik. Inspecția neanunțată a fost lansată marți și este programată să se încheie pe 9 februarie, a declarat Alexander Khrolenko pentru Sputnik.

  „S-ar părea că disponibilitatea permanentă de luptă este suficientă, în timp ce 2.700 de exerciții militare planificate de către Ministerul rus al Apărării pentru 2017 sunt prea mult", a menţionat analistul.

  Acesta a ripostat la adresa dislocării trupelor americane în ţările baltice, la aproximativ 200 km de St. Petersburg.

  "Cu toate acestea, trupele americane au fost dislocate în țările baltice la momentul respectiv, într-o zonă situată la aproximativ 200 km (124 mile) distanță de St. Petersburg. Avioanele NATO efectuează zboruri la înalţimi de 150 de metri (492 picioare) în Estonia", a declarat jurnalistul.

  Funcționarii și experții ruși au fost îngrijorați de retorica dură a NATO în ceea ce privește Moscova, precum și de creșterea prezenței militare a blocului în Europa de Est și regiunea Mării Baltice, începând cu jumătatea anului 2014. Kremlinul și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că alianța reprezintă o amenințare nu numai pentru Rusia, ci şi pentru securitatea și stabilitatea regională.

  Pe 31 ianuarie, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Alianţa nu "caută confruntare cu Rusia".

  "Și încă agitația din țările baltice, exercițiile din Marea Neagră și acţiunile NATO arată că forțele armate de teren situate departe de Rusia încearcă să creeze un inel de pătrundere la granița de vest a Rusiei. Apropo, intervenția în Osetia de Sud în 2008 a început la scurt timp după ce Georgia și Pentagonul au efectuat în comun exerciţii de război", a detaliat analistul.

  Khrolenko s-a referit la Răspunsul Imediat din 2008, exerciţii la care au luat parte 1.630 de militari georgieni și 1.000 de soldați americani la Baza Militară Vaziani. Exercițiul s-a desfășurat între 15 şi 31 iulie.

  Analistul politic a subliniat că Rusia însăși se află într-un mediu de securitate din ce în ce mai instabil, citând cele mai recente valuri de violență din Ucraina.

  Tematic

  The National Interest: de ce SUA se tem de rachetele de croazieră rusești
  Tagurile:
  Forţelor Aerospaţiale Ruse, NATO, Marea Baltică, Estonia, Marea Neagră, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei