17:19 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Calin Popescu Tăriceanu

  Tăriceanu a pierdut în instanță

  © AFP 2019 / ATTILA KISBENEDEK
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  10023

  Preşedintele Senatului este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului într-un dosar cu pagubă de 135 milioane euro

  BUCUREȘTI, 10 feb — Sputnik. Judecătorii completului Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care preşedintele Senatului este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

  Astfel, completul ÎCCJ a menţinut decizia din noiembrie 2016, prin care erau repinse excepţiile formulate de Tăriceanu. Președintele Senatului a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, într-un dosar care vizează o pagubă de peste 135 milioane de euro. În rechizitoriul DNA se menționa:

  "În cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată".

  Tematic

  Tăriceanu îl acuză oficial pe Iohannis de corupție
  Tagurile:
  președintele senatului, Judecătorie, dosar, Senatul României, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Calin Popescu Tăriceanu, Fermei Băneasa, Pădurea Snagov


  Știrile Zilei