19:52 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  81457

  Proteste anti-guvernamentale slăbesc pe zi ce trece coeziunea din interiorul PSD, o mișcare de contestare a actualei conduceri PSD-ALDE cristalizându-se deja în Parlament, ceea ce poate duce la pierderea majorității.

  BUCUREŞTI, 11 feb — Sputnik. În zilele următoare se așteaptă ca mai mulţi parlamentari să părăsească PSD şi ALDE și să formeze un grup parlamentar propriu, pe modelul UNPR, scrie DCNews.

  La noul grup format ar urma să se alăture parlamentari care au părăsit PSD în trecut, dar și unii primari de orașe mari, șefi de organizații sau președinți de consilii județene. Până în prezent, 14 parlamentari din PSD și ALDE au aderat la mișcarea de rupere a partidului.

  Liviu Dragnea a avertizat că există oameni infiltrații în partid. Preşedintele PSD se teme că emisari ai președintelui Iohannis poartă discuții cu nemulțumiții din partid pentru a izola actualii lideri ai majorității și pentru a determina chiar constituirea unei noi majorități.

  Sursele spun că noul grup parlamentar rupt de PSD se va alătura fie Opoziției, provocând o cădere a guvernului, fie ar încerca o negociere directă cu premierul.

  Tematic

  Bogdan Chireac: "Prima înfrângere a PSD"
  Tagurile:
  lideri, majoritate, Opoziției, parlamentari, UNPR, ALDE, PSD, Liviu Dragnea, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei