21:05 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Proteste la Bucuresti

  Proteste în acest weekend în Capitală. Peste 1 milion de oameni ies în stradă

  © REUTERS / Stoyan Nenov
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  35639

  Noi manifestaţii sunt anunţate pe platforma de socializare Facebook, prin care se cere demisia Guvernului PSD, sâmbătă şi duminică seara.

  BUCUREŞTI, 11 feb — Sputnik. Românii îşi arată nemulţumirea faţă de Executiv şi cer demisia Guvernului Grindeanu şi în acest weekend.

  Pe lângă protestul paşnic, duminică se planifică şi crearea "celui mai mare tricolor uman". Cetăţenii sunt îndemnaţi să vină în Piaţa Victoriei cu una dintre cele trei nuanţe ale drapelului naţional: roşu, galben sau albastru.

  "Continuam protestele in acelasi stil pasnic si creativ care ne-a facut remarcati peste hotrare! Aparandu-ne drepturile, ne aparam pe noi insine! Duminica aceasta creăm împreună cel mai mare tricolor uman!", scriu activiştii pe Facebook.

  Protestul va fi organizat pe trei sectoare: în stânga Palatului Victoria vor sta cei care vin cu culoarea albastră, în centru sau în faţă Guvernului vor sta cei care vin cu culoarea galbenă, iar în dreapta Guvernului vor sta cei care vin cu culoarea roşie.

  „Invitați-vă prietenii și haideți duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la București", este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

  Mii de oameni vor protesta şi în faţa Palatului Cotroceni pentru a cere demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

  Tematic

  OFICIAL: Moscova este îngrijorată de protestele din România
  Tagurile:
  tricolor, duminică, proteste, weekend, Palatului Cotroceni, Sorin Grindeanu, Klaus Iohannis
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei