17:06 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4013

  Euroscepticul britanic Nigel Farage atacă România şi spune că o ţară care legalizează furtul nu are ce căuta în Uniunea Europeană, acesta susţinând că în România corupţia este endemică.

  BUCUREŞTI, 12 feb — Sputnik. Situaţia politică din România, devenind pe zi ce trece tot mai critică şi de necontrolat, este analizată de unul din cei mai mari naţionalişti ai Marii Britanii, Nigel Farage.

  Euroscepticul Nigel Farage a declarat pentru o emisiunea radio că în România corupţia este absolut endemică.

  "Ţara nu a făcut tranziţia de la anii pe care i-a trăit în comunism la o democraţie occidentală, în adevăratul sens al cuvântului. Mi se pare greu de crezut că suntem în aceeaşi Uniune cu o ţară care se află într-o situaţie precum România", a declarat Farage.

  Politicianul britanic, unul din colaboratorii preşedintelui american Donald Trump, a fost liderul partidului eurosceptic UKIP, iar în trecut a mai declarat că are documente privind activitatea în Marea Britanie a unor grupări criminale din România.

  Unul din ascultătorii postului de radio unde a vorbit Nihel Farage l-a acuzat pe acesta de rasism şi homofobie în urma declaraţiilor sale.

  Tematic

  Lupta „împotriva corupției” transformă România într-un stat totalitar
  Tagurile:
  corupție, grupări criminale, eurosceptic, Nigel Farage, Marea Britanie


  Știrile Zilei