13:02 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Adrian Năstase

  Năstase: "De acord cu pedeapsa cu moartea pentru corupție?"

  © Photo: Facebook / Adrian Nastase
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  40942

  "Anticorupția a dus la ocuparea spațiului economic național de către capitalul străin, Parlamentul trebuia să se abțină la votul pentru Referendum"

  BUCUREȘTI, 15 feb — Sputnik. Într-o postare pe blogul personal, fostul premier Adrian Năstase ironizează și contestă demersul președintelui de a declanșa un referendum pe o temă cum este lupta anti-corupție, "împotriva căreia, în principiu," nu este nimeni — dar și să nu propui aviz pentru întrebarea referendumului. În același timp, Năstase consideră și că parlamentul a acceptat o situație nefirească, ingrată, fiind pus în situația de a da un "cec în alb" fără să știe exact ce are în vedere președintele.

  "Ce sens are să ceri (sa dai) un aviz, care, oricum este consultativ, pe o hologramă, (…) un fel de cec in alb", comentează Năstase. "Ce părere ati avea de o formulare de genul:" Sunteți de acord cu introducerea pedepsei cu moartea pentru infracțiunile de corupție?" — existând și votul consultativ, anterior, al Parlamentului…", continuă Năstase exercițiul de logică.

  Concluzia experimentatului om politic și profesor universitar de drept este clară: "Eu cred că, în condițiile necunoașterii întrebării ce va fi adresată la referendum, votul în Parlament ar fi trebuit să fie de abținere".

  Interesantă este și analiza luptei — și a temei — anticorupție care a fost exploatată politic mult "în ultimii 15 ani". Dar, fostul premier consideră că aceasta a fost "alimentată din exterior" și a dus la "ocuparea spațiului economic național de către capitatul străin".

  "Alimentată și din exterior, ea a permis „fezandarea" politicienilor și a oamenilor de afaceri români, în timp ce — ce să vezi?— , lupta asta a dus la ocuparea spațiului economic național, aproape complet, de către capitalul străin", afirmă Năstase, care consideră că "tratamentul indicat de MCV-uri a reușit, din păcate, pacientul e în sala de reanimare, fără prea mari șanse de supraviețuire", scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

  Tematic

  Năstase: “Aștept ca manifestanții să strige Rusia e cu noi!”
  Tagurile:
  anti-corupție, spațiului economic național, Parlamentul României, Adrian Năstase


  Știrile Zilei