21:03 20 Ianuarie 2018
În direct
  Gabriela Firea

  Primarul Capitalei reclamat pentru folosirea copiilor

  © Photo: facebook.com / Gabriela Firea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  9925

  "Dacă doamna Gabriela Vrânceanu Firea Pandele consideră că e ok să hărțuiască bucureștenii, hai și noi să o hărțuim pe ea, doar că noi pe bună dreptate"

  BUCUREȘTI, 16 feb — Sputnik. Pe unul dintre site-urile care se ocupă de promovarea manifestațiilor de protest antiguvernamentale, a fost postat un îndemn: "Haideți să o reclamăm pe Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormafifost pentru folosirea copiilor în obținerea unor avantaje personale".

  Anunțul face referire la prevederile legii 272/2004, privind protecția copilului, care interzice folosirea copiilor pentru obținerea de foloase în interes personal. Iată "motivarea" acțiunii:

  "Există dovezi peste dovezi că Firea și-a folosit copiii în campania electorală, obținând foloase în interes personal de pe urma lor. Dacă doamna Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost consideră că e ok să hărțuiască bucureștenii, hai și noi să o hărțuim pe ea, doar că noi pe bună dreptate", se scrie în postare.

  Proteste la Bucuresti
  © REUTERS/ Inquam Photos / Octav Ganea

  Mai departe de dau datele de contact ale Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului şi Adopție — și se oferă chiar și un model de plângere. Se face referire la "încălcarea dispozițiilor art. 22 alin. (4) din Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului" iar la "obiectul" plângerii — "Sesizare împotriva d-nei Primar al Mun. București — Gabriela Vrânceanu-Firea".

  În plângerea "model" se arată că Gabriela Vrânceanu Firea a încălcat prevederile legii deoarece "în campania desfășurată cu ocazia alegerilor locale din cursul anului 2016 pentru Primăria Mun. București, a folosit în repetate rânduri copii alături de care a fost fotografiată în scopul sensibilizării publicului și atragerii de susținători electorali, alături de materiale publicitare care definesc neîndoielnic interesul personal al acesteia".

  În final, autorul "plângerii" postate pe blog-ul "Cetin" precizează: "Sunt obligați să vă răspundă la sesizări, în termen de maxim 30 de zile de la depunerea sesizării". 

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei