17:36 18 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Kuzmin și Meleșcanu

  Întâlnire între Teodor Meleşcanu şi ambasadorul Rusiei. Ce s-a stabilit

  © Photo: Ministerul Afacerilor Externe
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (74)
  25082

  În cadrul întâlnirii dintre Teodor Meleşcanu şi ambasadorul Valery Kuzmin s-a discutat despre apartenenţa României la valorile euro-atlantice şi despre situaţia din regiunea Mării Negre.

  BUCUREŞTI, 16 feb — Sputnik. Ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, şi ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, au constatat interesul reciproc în păstrarea şi utilizarea posibilităţilor existente pentru activizarea dialogului pragmatic şi a colaborării în plan economic, comercial, cultural şi umanitar, informează Ambasada Rusă pe contul de Facebook.

  Teodor Meleşcanu a subliniat importanţa unei abordări pragmatice în relațiile bilaterale cu Rusia.

  "În acest sens, a accentuat că angajamentele și pozițiile României în plan extern, în special cele legate de apartenența țării la comunitatea de valori europene și euro-atlantice, sunt elemente profund consensuale la nivelul societății românești ", se spune în comunicatul de presă.

  La rândul său, Ambasadorul rus a caracterizat conversaţia cu şeful Ministerului Afacerilor Externe al României ca fiind pozitivă şi consistentă.

  "A avut loc un schimb de opinii pe teme de actualitate ale situaţiei internaţionale — relaţiile reciproce în cadrul Consiliul Rusia — NATO, situaţia din regiunea Europei de Sud-Est şi regiunea Mării Negre", arată comunicatul de presă.

  De ambele părţi s-a stabilit necesitatea de a intensifica dialogul diplomatic dintre cele două ţări, în plus faţă de contactele destul de sistematice care au loc în cadrul structurilor internaţionale, precum ONU şi Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre.

  Pe ordinea de zi se află semnarea a trei documente importante: noul Program de cooperare în domeniul culturii, educaţiei, mass-media, sportului, tineretului şi turismului; un nou Protocol de cooperare în domeniul învăţământului pe perioada 2017-2022, între Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Federaţia Rusă şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România; precum şi Protocolul privind desfăşurarea unui concurs comun de proiecte de cercetare ştiinţifică între aceleaşi ministere.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (74)
  Tagurile:
  Ministerului Afacerilor Externe al României, ONU, Federaţia Rusă, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei