18:27 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Laura Codruța Kovesi

  "Surse SRI": "Kovesi a terminat cu media 6.41"

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (44)
  105833

  Un cunoscut scriitor și jurnalist a publicat o listă din "surse SRI" despre notele slabe la școală ale personalităților care conduc România.

  BUCUREȘTI, 28 feb — Sputnik. "Traian Băsescu nu e un prost, dar n-a absolvit şcoala superioară de marină comercială cu note mari, media sa generală a fost sub 7 (şapte)", scrie Ioan Buduca În "Cotidianul". Urmează Florian Coldea, tot sub nota şapte. "Kovesi a absolvit şcoala superioară de Drept cu media generală 6,41. Alina Bica a absolvit Dreptul cu o medie peste 9. Nota 6 (şase) a arestat, mai târziu, nota 9 (nouă)", comentează Buduca.

  Ioan Buduca publică apoi o interesantă selecție statistică, precizând și sursa: "Direcţia de apărare a Constituţiei din cadrul SRI, Departamentul său de resurse umane". Continuând interesantul studiu, Buduca spune că, în România, "notele 5, sau 6, sau 7 conduc, peste tot, notele 8, sau 9, sau 10 şi în viaţa politică, şi în structurile administrative, şi în sistemele autorităţii judecătoreşti".

  În domeniul justiției, ordinea ar începe cu avocații "cei cu note mari", apoi cei cu note mijlocii "se fac, de regulă, judecători, iar cei cu 5 şi cu 6 se fac, de regulă, procurori". Urmează mediile parlamentarilor, pe mandate.

  "Media generală a Parlamentului, din acest punct de vedere al mediilor şcolare, care să fie? Dinamica acestei medii a evoluat aşa: 1990-1992, în jur de 8 (opt); 1992-1996, în jur de 7 (şapte); 1996-2004, în jur de 6,5 şase şi jumătate); după 2004, în jur de 6 (şase)".

  Alte statistici includ lideri sindicali, ziariști, moderatori TV etc:

  "Media generală a liderilor politici după 1990: 7,4; media generală a liderilor sindicali: 8,3; media generală a moderatorilor de televiziune: 8,1; media generală a redactorilor-şefi din presă: 7,8; media generală a şefilor de inspectorate de poliţie: 7,2; media generală a şefilor judeţeni ai SRI: 7,1".

  Concluzia studiului lui Buduca este că avem de-a face cu "o contraselecţie generalizată de competenţe în societatea românească actuală". Sau, altfel spus, "o selecţie care nu face loc stratului superior al calităţii resurselor umane". Un articol interesant, pe care însă îl punem sub rezerva sursei, cu tot respectul pe maestrul Buduca, laureat al premiului USR la secțiunea literatură pentru copii și tineret.

   

  Тема:
  Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (44)

  Tematic

  Documentul care aruncă în aer SRI. Corupţie şi spionaj împotriva DNA
  Tagurile:
  media generală, liderilor sindicali, mediilor şcolare, Direcţia de apărare a Constituţiei din cadrul SRI, Ioan Buduca, Alina Bica, Traian Băsescu


  Știrile Zilei