09:21 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Mircea Badea

  Mircea Badea l-a denunțat penal pe Guran – “ca Ghiță pe Vântu”

  © Facebook / Facebook / Mircea Badea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  94442

  „Atașez câteva reacții ale unor oameni obișnuiți să #reziste și nu se sperie ușor, care au trăit momente de groază și care au acționat sub imperiul acestei stări”.

  BUCUREȘTI, 5 mart — Sputnik. "Există acest model de succes al sesizării procurorilor prin mail, brevetat de Sebastian Ghiță în cazul Realitatea Media", scrie cunoscutul realizator Mircea Badea pe blog-ul său, publicând și documentul on line. "În urma acestei sesizări SOV a intrat la pușcărie", scrie Mircea Badea. 

  După acest "model", Mircea Badea a sesizat Ministerul Public vizând situația creată de anunțul fals al aplicației de pe site-ul Biziday și vizându-l pe Moise Guran "cel care girează activitatea și funcționarea acestei aplicații și își asumă asta, cu subiect și predicat". 

  "Atașez câteva reacții ale abonaților aplicației care au trăit momente de groază și care au acționat sub imperiul acestei stări", scrie Mircea Badea în adresa către procurori. "Menționez că aceștia sunt oameni obișnuiți să #reziste și nu se sperie ușor. Dar când e vorba despre o situație de viață și de moarte despre care sunt avertizați de o aplicație asumată de un cetățean în care au încredere, s-au lasat cuprinși de sentimentul de panică și au reacționat ca atare", scrie Mircea Badea, cu ironia care l-a consacrat. 

  În final Mircea Badea consideră că dovezile prezentate "întrunesc elementele constitutive ale unor infracțiuni prevăzute de lege, vă rog să luați măsurile legale care se impun".

  În finalul postării de pe blog, Mircea Badea a atașat și un printscreen cu mail-ul trimis.  Știrile Zilei