02:35 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Președintele României, Klaus Iohannis

  Iohannis: "o Europă cu mai multe viteze duce la scindare"

  Pagina oficială a Președintelui României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4724

  Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului European, că a explicat liderilor UE că o Europă cu mai multe viteze nu este o soluție bună.

  BUCUREŞTI, 10 mar — Sputnik. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că vineri s-a discutat informal despre Declarația care va fi adoptată la Roma, informează Agerpres.

  Cele 27 de state memebre al UE au discutat textul care va fi adoptat la Roma, un text care subliniază realizările Uniunii de până acum.

  "În ansamblu, ne dorim un text pozitiv care ne dă curaj să continuăm în Uniunea Europeană. Nu s-a putut discuta despre ambițiile de viitor și fără a avea mici mențiuni legate de felul cum vedem noi cu toții viitorul Uniunii Europene, iar în acest context am explicat colegilor și colegelor de ce o Europă cu mai multe viteze nu este o soluție bună, dimpotrivă, este o soluție care, in extremis, ar putea chiar să ducă la scindarea Uniunii Europene", a afirmat Iohannis.

  Potrivit șefului statului, liderii europeni se vor concentra pe textul care va fi semnat la Roma, după care vor urma discuțiile referitoare la Carta Albă prezentată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

  Tematic

  Iohannis ar putea anunța Referendumul la marșul de duminică
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Comisia Europeană, Jean-Claude Juncker, Klaus Iohannis, Roma, Europa


  Știrile Zilei