15:49 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu

  Tăriceanu mărturisește o infracțiune gravă

  © Călin Popescu Tăriceanu / Facebook
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  125461

  Este un adevărat denunț penal, incluzând atât declararea unei infracțiuni grave petrecută nu cu mult timp în urmă, dar și participarea prin concesia făcută.

  BUCUREȘTI, 20 mart — Sputnik. Sfârșitul săptămânii a consemnat și sfârșitul uneia dintre cele mai longevive conduceri bicefale, cea a partidului ALDE. Neînțelegerile dintre Călin Popescu Tăriceanu nu s-au materializat doar printr-o ieșire "demonstrativă" din sala Delegației permanente, ci mai ales printr-o declarație extraordinară a președintelui Senatului, care poate avea urmări extreme de grave. Iată fragmentul.

  "Relația (cu Daniel Constantin) a înregistrat o sincopă la alegerile parlamentare și eu am fost șantajat de domnul Daniel Constantin, privind pozițiile pe liste ale unor colegi. Am făcut eu concesia, dar a fost una costisitoare, a trebuit să sacrific oameni care munciseră, altfel ALDE nu era astăzi în Parlament", declarat Tăriceanu.

  Declarația este un adevărat denunț penal, incluzând atât declararea unui șantaj petrecut nu cu mult timp în urmă — circa cinci luni, perioada depunerii listelor pentru alegerile parlamentare — făcut de Daniel Constantin, dar și participarea lui Tăriceanu prin "concesia costisitoare făcută". Or, rezultă din declarație că, prin șantaj, au fost obținute mai multe funcții de parlamentari și, probabil, alte demnități publice.

  Declarația pune sub semnul întrebării, din punct de vedere legal, însăși funcționarea ALDE, probând luarea unor decizii importante, cum ar fi nominalizările, prin încălcarea statutului înregistrat dar și prin utilizarea și acceptarea unor metode precum cea descrisă de Tăriceanu. În plus, recunoașterea de către Tăriceanu a "sacrificării unor oameni care munciseră", ar putea da mai multe șanse celor care au contestat, la diverse instanțe, hotărârile conducerii ALDE.

  Este de urmărit dacă procuratura se va sesiza în urma acestei declarații a președintelui Senatului, pe care o puteți urmări în înregistrare.

  Tematic

  Tăriceanu, contra inhibiției față de Moscova
  Tagurile:
  infracțiune, denunț penal, Daniel Constantin, Călin Popescu-Tăriceanu


  Știrile Zilei