04:08 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Laura Codruța Kovesi

  Laura Kovesi îl zdrobește pe Iohannis în preferințe

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (44)
  62913

  România se îndreaptă spre modelul Bush senior sau Putin, viitorul pare să aparțină unui personaj forte

  BUCUREȘTI, 20 mart — Sputnik. Mirel Palada a declarat, într-o recentă intervenție în emisiunea Cristinei Șincai, că "Laura Codruța Kovesi începe să fie considerată nu doar o persoană publică ci și o figură politică". Cunoscutul analist a realizat, prin intermediul agenției sale "Sociopol", un sondaj complex în legătură cu situația politică actuală.

  Declarația lui Palada se referă la cel mai interesant aspect relevat de sondaj — ascensiunea în preferințe a Laurei Kovesi, simbolul statului puternic, de fapt dorința populației de a avea în frunte un om puternic, care a dat dovadă că poate domina și înfrânge sistemul format din reprezentanții Parlamentului, cea mai hulită instituție. Pentru cetățeni nu contează că Laura Kovesi reprezintă instrumentele de forță ale statului — ceea ce înseamnă, că, de fapt, românii din categoria anti-PSD doresc un stat al instrumentelor de forță.

  Există precedente în lume care au demonstrat eficiența unor președinți proveniți din această zonă, cele mai elocvente exemple fiind George Bush, fost director al CIA, și Vladimir Putin, fost ofițer superior KGB.

  În materie de preferințe pentru o candidatură la președinție împotriva unui exponent al PSD, Laura Kovesi îl surclasează pe însuși președintele Iohannis, considerat până acum principalul adversar al PSD. 28% față de 20% este un scor zdrobitor, mai ales că următorii, Nicușor Dan și Dacian Cioloș, nu reprezintă curente politice majore și stabile, nu sunt nici în măsură să aibă realizări majore în perioada următoare, spre deosebire de Kovesi. Probabil radicalismul cu care este asociată șefa DNA o clasează mai aproape de dorința celor care doresc înfrângerea social democraților.

  Un aspect care nu apare în sondajul Sociopol, prezența la vot, ar putea fi încă un atu al procurorului; mulți dintre cei care participă la marșurile pentru susținerea DNA și a șefei instituției nu au participat la vot, nesimțindu-se reprezentați de candidații politici, deci un independent de talia Laurei Kovesi are șanse mult mai mari de a ridica nivelul participării decât un politician controversat.

  Concluzionând, fenomenul Kovesi este de luat în seamă, mai ales prin prisma orientării către care optează populația; atenție, este vorba de un segment de populație cu vârstă mult mai scăzută decât cei care susțin PSD — deci s-ar putea chiar specula că "viitorul" o dorește un om forte, pe Laura Codruța Kovesi șef al statului.

  Тема:
  Scandalul în jurul Laurei Kodruța Kovesi (44)

  Tematic

  Ambasadorul american: SUA o susțin pe Laura Codruţa Kovesi
  Tagurile:
  om puternic, analist, DNA, Laura Kovesi, George Bush, Mirel Palada


  Știrile Zilei