19:12 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)
  5522

  Printr-o decizie a Judecătoriei Chişinău, a fost suspendat temporar decretul prin care preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetăţenia moldovenească fostului preşedinte Traian Băsescu.

  BUCUREŞTI, 21 mart — Sputnik. Primul termen de judecată între preşedintele Republicii Moldova şi Traian Băsescu va fi în data de 16 mai, potrivit unui comunicat de presă semnat de Andrei Bivol, avocatul preşedintelui Traian Băsescu.

  „La 20 martie 2017, Judecătoria Chişinău a emis o încheiere prin care a primit în procedură cererea de chemare în judecată, a obligat pârâtul să prezinte referinţa şi probele în sprijinul acesteia până la 2 mai 2017, fixând primul termen de judecată pentru 16 mai 2017 orele 10:00. Şedinţa de judecată va avea loc în incinta Judecătoriei Chişinău (sediul central) biroul nr. 1, Str. N. Zelinschi 13, Mun. Chişinău", se menţionează în comunicat.

  De asemenea, Judecătoria Chişinău a decis şi suspendarea „decretului contestat în scopul prevenirii consecinţelor iremediabile care pot fi aduse reclamantului (Traian Băsescu-n.r.)".

  "În baza acestei încheieri, Decretul Preşedintelui Igor Dodon nr. 16-VIII din 3 ianuarie 2017 încetează să mai producă efecte juridice până la soluţionarea cauzei prin emiterea hotărârii judecătoreşti. Încheierea de suspendare produce efect imediat, dar poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chişinău", se mai precizează în comunicatul de presă.

  Тема:
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)
  Tagurile:
  Cetățenia moldovenească, Judecata, Igor Dodon, Traian Băsescu, republica Moldova, România


  Știrile Zilei