00:10 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Prim-ministrul României Sorin Grindeanu

  Grindeanu discreditat și numit "slugă" de un american

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1166143

  "România nu mai are oameni politici, ci numai slugi și mercenari, s-a coborât nivelul discuției dintre România și SUA la un nivel atât de jos cum nu a fost niciodată", scrie pastorul Chris Terhes

  BUCUREȘTI, 30 mart — Sputnik. Cunoscutul pastor și președinte al "coaliției românilor pentru combaterea corupției", Chris Terhes, american de origine română, a publicat un text extrem de critic la adresa premierului pe care îl acuză că s-a discreditat după cele întâmplate recent.

  "Guvernul Grindeanu a făcut două lucruri azi (29 martie, n.n.) prin care s-a discreditat iremediabil", scrie Terhes, care îi face primul reproș în legătură cu "foaia de parcurs" pe care a "acceptat-o ca o slugă".

  „Premierul Grindeanu a acceptat, ca o slugă, sa primească o "foaie de parcurs" de la niște ONG-uri americane ce fac lobby pentru niște companii, ceea ce a coborât nivelul discuției dintre România și SUA la un nivel atât de jos cum nu a fost niciodată. În analele diplomației nu s-a mai auzit ca niște ONG-uri să dea foi de parcurs unui guvern".

  Terheș amintește și de acceptarea de către premierul Victor Ponta, în 2012, a unei asemenea "foi", dar de la președintele Comisiei Europene, Barosso, "nu de la niște ONG-uri.

  Al doilea motiv de discreditare a premierului se referă la episodul Kovesi — Toader.

  "După ce DNA, și implicit Kovesi, a încălcat "grav" Constituția, ministrul Justiției — după o pledoarie de 40 de minute despre cum e cu statul de drept — a spus că nu e "oportună" revocarea. Chiar și dacă nu cerea revocarea lui Kovesi, care ar fi fost "ultima ratio", ministrul avea și alte opțiuni la îndemână, cum ar fi sesizarea CSM. A ales însă să nu facă nimic. În concluzie, nu e nici o problemă că o direcție de parchet a încălcat Constituția și separația puterilor în stat".

  Iar concluzia finală a pastorului Chris Terheș este că "România nu mai are oameni politici, ci numai slugi și mercenari", iar cele două evenimente incriminate de Terhaș dovedesc că" România nu mai e stat de drept", scrie pastorul american în textul postat pe pagina de Facebook.

  Tematic

  (VIDEO) Americanii au dat indicații guvernului Grindeanu. Reacții
  Tagurile:
  Foaia de parcurs, Sorin Grindeanu, România


  Știrile Zilei