22:43 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  10321

  Ministrul pentru Românii de Pretutindeni va face o vizită oficială în Marea Britanie pentru a se întâlni cu membrii comunității românești și cu autoritățile britanice.

  BUCUREŞTI, 30 mart — Sputnik. În prima parte a lunii aprilie, Andreea Păstârnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, va merge în Regatul Unit pentru a discuta cu autoritățile britanice şi cu membri ai comunităţii româneşti, în contextul în care Guvernul român a promis că se va implica în protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români după Brexit, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

  Andreea Păstârnac a anunţat că, în cadrul vizitei oficiale, va reafirma disponibilitatea părţii române de a coopera cu autorităţile britanice şi cu instituţiile europene pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă românii din Regatul Unit.

  „Suntem preocupaţi de protecţia drepturilor şi a intereselor cetăţenilor români care trăiesc, lucrează şi studiază pe teritoriul britanic. Voi sublinia că este necesară asigurarea unui tratament egal şi echitabil pentru cetăţenii români în raport cu cetăţenii celorlalte state membre", a afirmat ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

  Tematic

  Brexit: cele 12 obiective ale "Planului pentru Marea Britanie"
  Tagurile:
  români de pretutindeni, Brexit, Ministru, Mediafax, Andreea Păstârnac, Londra, Marea Britanie, România


  Știrile Zilei