16:36 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Mikheil Saakașvili

  Fostul președinte al Georgiei Saakașvili i-a luat scaunul lui Iohannis

  © RIA Novosti. Илья Питалев
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  36213

  Fostul guvernator al regiunii Odesa și fostul președinte al Georgiei l-a lăsat fără scaun pe președintele României, Klaus Iohannis

  BUCUREȘTI, 30 mart — Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, participă astăzi la Congresul Partidului Popular European, care își ține lucrările în Malta. Iohannis, care potrivit site-ului PPE este reprezentant al PNL-ului, a fost așezat de organizatori alături de premierul ungar Viktor Orban, care reprezintă partidul maghiar FIDESZ.

  Liderii PPE, captură ecran
  Liderii PPE, captură ecran

  Fostul guvernator al regiunii ucrainene Odesa și fost președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a gafat de două ori în timpul congresului Partidului Popular European organizat la Malta.

  La un moment dat acesta i-a ocupat locul președintelui României, așezându-se la o discuție cu Viktor Orban.

  Михаил Саакашвили
  Михаил Саакашвили

  Din imaginile publicate pe rețelele de socializare se poate observa cu Saakașvili a ocupat locul unui alt delegat, destinat liderului partidului olandez "Apelul Creștin Democrat" (CDA), Sybrand van Haersma Buma.

  Михаил Саакашвили
  Михаил Саакашвили

  Se pare că fostul guvernator a vrut să se așeze mai aproape de președintele ucrainean, Petro Poroșenko, locul căruia a fost rezervat în vecinătate cu reprezentantul Olandei. Organizatorii au evitat să mute oaspetele, fiind nevoiți doar să schimbe plăcuțele cu numele participanților.

  Potrivit publicației Obozrevatel, Saakașvili s-a înregistrat în calitate de delegat al partidului Mișcarea Națională Unită din Georgia, în pofida faptului i-a fost retrasă cetățenia georgiană din decembrie 2015.

  Tematic

  Iohannis a reparat greşeala lui Băsescu, Iliescu şi Constantinescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei