19:08 20 Ianuarie 2018
În direct
  Laura Codruta Kövesi

  Sondaj: Trebuia sau nu demisă Laura Codruța Kovesi?

  © Wikipedia/ Laura Codruța Kövesi
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Scandalul în jurul Laurei Kodruței Kovesi (23)
  805815343

  Sputnik Moldova-România vă propune să vă pronunțați cu privire la oportunitatea demiterii șefului DNA, Laura Codruța Kovesi

  sondaj

  Credeți că Laura Codruța Kovesi trebuia demisă – sau nu?
  • Da, Laura Codruța Kovesi trebuia demisă
   59.3% (1911)
  • Nu, Laura Codruța Kovesi NU trebuie demisă
   40.7% (1314)
  au votat: 3225
  Lideri ai coaliției de guvernământ, dar și oameni politici influenți precum Traian Băsescu, au cerut, în repetate rânduri, îndepărtarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Cererile s-au intensificat după decizia CCR 68/2017 prin care CCR a catalogat drept "arogare a competenței anchetarea de către DNA a procesului de elaborare a unui act normativ, în speță a Ordonanței 13/2017. 

  Ulterior acestei decizii, noul ministru al Justiției, prof. univ. dr. Tudor Toader a procedat la o analiză și o evaluare a activității șefei DNA Laura Codruța Kovesi și a Procurorului General Augustin Lazăr. În spațiul public s-a acreditat ideea că ministrul va cere revocarea din funcție a celor doi procurori, în special a Laurei Kovesi. Însă, în ciuda raportului care constată abuzuri în activitate, ministrul a considerat că nu trebuie luate măsuri de genul revocării, ci se va proceda la o monitorizare a activității Ministerului Public. Ulterior, mai mulți lideri ai coaliției de guvernământ și voci din spațiul public au criticat (vehement) atitudinea ministrului, considerând că trebuia cerută revocarea șefei DNA din funcție. De asemenea, părerile cetățenilor sunt împărțite în această privință.

  În acest context, credeți că Laura Codruța Kovesi trebuia demisă — sau nu?

  Тема:
  Scandalul în jurul Laurei Kodruței Kovesi (23)
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei