17:37 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Președintele Partidului România Unită , Bogdan Diaconu

  Trei partide naționaliste din România au anunțat crearea unei alianțe

  Bogdan Diaconu, Facebook
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  24142

  Trei partide naționaliste din România au decis să formeze o alianță pentru a participa la viitoarele scrutine electorale

  CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik. Trei formațiuni politice naționaliste din România: Noua Dreaptă, Partidul România Unită și Partidul România Mare au anunțat că vor forma o alianță politică pentru viitoarele alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare.

  Noua forță politică va purta numele Blocul Identității Naționale Europene (BINE) și va fi condusă de trei copreședinți: Tudor Ionescu (Noua Dreaptă), Bogdan Diaconu (PRU) și Adrian Popescu (PRM).

  Răspunzând la o întrebare din partea jurnaliștilor, președintele PRU, Bogdan Diaconu, a declarat că nu mai au nicio relație cu fostul premier Victor Ponta. Acesta a ținut să precizeze că a avut o discuție cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în care l-a asigurat că nu există niciun proiect comun între PRU și Ponta.

  "Bogdan Diaconu are o colaborare cu Adrian Popescu şi cu Tudor Ionescu. PRU are o colaborare cu PRM şi cu Noua Dreaptă. Aceasta este formula politică care ne vom prezenta în alegerile care vor urma şi în faţa românilor. Nu există niciun proiect comun între PRU sau Bogdan Diaconu şi fostul prim-ministru Victor Ponta şi nu vom mai permite nimănui să folosească naţionalismul românesc pentru a-şi duce bătăliile de putere din PSD sau din altă parte", a spus Bogdan Diaconu.

  Acesta a precizat că decizia de constituire a alianței a fost luată pe 25 martie.

  Reprezentantul PRM, Adrian Popescu a declarat că acestei alianțe ar urma să se alăture și omul de afaceri Gigi Becali.

  "Am permisiunea domnului Gigi Becali, cu care am discutat acum două zile, să vă comunic că şi dânsul va „accesa" la această alianţă pentru că este un bun român şi pentru că a înţeles că este momentul toţi care cred şi simt româneşte şi cred în viitorul României să ni se alăture", a declarat Popescu.

  Sloganul noii forțe politice va fi "Facem BINE România".

  Tagurile:
  Dreapta, Alianță, Naționalism, Partidul România Mare, Partidul Noua Dreaptă, Partidul România Unită, Tudor Ionescu, Bogdan Diaconu


  Știrile Zilei