02:27 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Liviu Dragnea

  CCR: Liviu Dragnea prim-ministru, suspansul se menține

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  23501

  Joi, la Sinaia, va avea loc reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD, mai mulți lideri vor cere ca Dragnea să fie prim-ministru

  BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik. Așteptată cu maxim interes, decizia CCR cu privire la interdicția celor care au suferit condamnări penale să facă parte din guvern a venit cu o veste surpriză: după luni de analiză, Curtea Constituțională mai are încă nevoie de timp. Decizia se amână pentru 27 aprilie. Jocurile însă continuă.

  Veste vine în contextul reuniunii Comitetului Executiv Național al PSD care va avea loc joi, la Sinaia. Este de așteptat ca mai mulți lideri PSD să îi ceară lui Dragnea să preia, în cazul unei decizii favorabile, funcția de premier, cerere pe care au făcut-o în trecut Lia Olguța Vasilescu sau Codrin Ștefănescu.

  Totuși, este foarte posibil ca Liviu Dragnea să amâne un răspuns în acest sens, așteptând evident decizia CCR, dar și finalizarea deciziei Curții Supreme cu privire la contestația depusă de același lider PSD în privința hotărârii prin care a fost condamnat. Dragnea contestă hotărârea, invocând faptul că motivarea, care face parte din hotărâre, nu a fost semnată de unul dintre judecătorii din Complet, Livia Stanciu.

  Pe de altă parte, Dragnea a manifestat o atitudine ambiguă vizavi de actul de guvernare, în unele situații prezentând și asumându-și anumite inițiative, în alte situații fiind rezervat sau spunând că nu a avut cunoștință de anumite decizii ale Guvernului.

  Tematic

  Liviu Dragnea, curaj în fața americanilor
  Tudor Chirilă îi dă lui Dragnea peste nas cu... Bombonica
  Se cere demisia imediată a Guvernului, a lui Dragnea şi Tăriceanu
  Tagurile:
  PSD, CCR, Liviu Dragnea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei