19:22 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)
  8361

  Traian Băsescu a rămas din nou fără cetățenia moldovenească după ce Curtea de Apel a anulat suspendarea de către judecătoria Chișinău a decretului lui Igor Dodon cu privire la retragerea cetățeniei a fostului președinte român

  CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Traian Băsescu a rămas din nou fără cetățenie moldovenească după ce decizia de suspendare a decretului președintelui Igor Dodon, prin care i-a fost retrasă cetățenia fostului președinte al României, a fost casată de Colegiul Civil și de conștiincios administrativ al Curții de Apel, în urma recursului înaintat de consilierului pentru probleme juridice a președintelui, Maxim Lebedinschi.

  Reamintim că la 20 martie avocatul fostului președinte român, Andrei Bivol, a solicitat Judecătoriei Chișinău suspendarea acțiunii decretului semnat de Igor Dodon cu privire la retragerea cetățeniei moldovenești până la examinarea în fond a cauzei.

  Igor Dodon a semnat decretul de retragere lui Traian Băsescu a cetățeniei Republicii Moldova la 3 ianuarie 2017, acestea fiind una din promisiunile făcute în campania electorală din 2016.

  Тема:
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)
  Tagurile:
  Judecătoria, Cetățenia moldovenească, Decret, Curtea de Apel, Igor Dodon, Traian Băsescu


  Știrile Zilei