15:54 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Guvernul Grindeanu

  Acuzații credibile - plan serios împotriva guvernului și României

  © Photo: Guvernul România
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  44812

  Oficial: "Guvernul României ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei și de la Guvernul Olandez, e comportament pentru o colonie, conducerea ASF va fi demisă"

  BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik. Prezent în emisiunea Sinteza Zilei realizată de Mihai Gâdea, Liviu Dragnea a făcut o dezvăluire de o gravitate excepțională. El acuză existența unui adevărat complot pentru decredibilizarea Guvernului României, a cărui primă etapă am văzut-o zilele acestea, când s-a aruncat pe piață știrea falsă a "naționalizării pensiilor private".

  „Există un plan pentru a decredibiliza Guvernul nostru, care a fost alimentat cu faptul că nu avem venituri cu legea salarizării, că nu o să avem creșterea economică prognozată și cu acest scandal cu pensiile, pentru a genera în Comisia Europeană ceva nemaiauzit și neprevăzut în tratat", a spus Dragnea.

  În baza informațiilor de care dispune, Dragnea consideră că intenția este de "a forța Comisia Europeană să declanșeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză, adică să nu aștepte sfârșitul anului", rezultatul fiind o blocare a fondurilor europene, ceea ce ar duce la nerealizarea programului de guvernare și la destabilizare.

  Vorbind de știrea falsă răspândită recent, cu privire la "naționalizarea sistemului de pensii private", Liviu Dragnea a afirmat că are ca origine pe președintele ASF, Mișu Negrițoiu, dar și factori externi.

  "În ceea ce priveşte acest scandal, un fake de fapt, despre naţionalizarea pensiilor private este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, care este preşedintele ASF, care ştie foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo e foarte grav şi au de suferit clienţii români şi asiguraţii români", a declarat Dragnea.

  În privința factorilor externi, unul dintre ei ar fi societatea de asigurări NN Grup din Olanda, cel mai mare administrator de pensii private din țară, care a transmis că ar exista discuții pentru o "eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private" și s-a cerut "implicare activă", Dragnea aducând în discuție "operațiunea de manipulare împotriva noastră (care) a început din februarie".

  Dragnea consideră că fondul NN Pensii a pus în pericol stabilitatea sistemului național de pensii și a făcut comentarii foarte dure la adresa Olandei și a multinaționalelor.

  "Guvernul României ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei și de la Guvernul Olandez, pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate să facă eventual într-o colonie — nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic, e de nepermis", a declarat Dragnea.

  "Operațiunea de manipulare împotriva noastră a început din februarie și o știți bine. După OUG13, s-a tot vorbit în ultima perioadă că prognozele noastre sunt nerealiste. Vă spun în premieră (…) PiB-ul va fi mai mare decât am prevăzut noi", a declarat Dragnea, făcând o aluzie evidentă și la președintele Iohannis care a manifestat o atitudine permanent sceptică și ironică față de realizarea cifrelor din planul de guvernare.

  Tematic

  CCR: Liviu Dragnea prim-ministru, suspansul se menține
  Tudor Chirilă îi dă lui Dragnea peste nas cu... Bombonica
  Liviu Dragnea, curaj în fața americanilor
  Tagurile:
  Dezvaluiri, Sinteza Zilei, Guvernul, Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei