11:54 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  German military trucks carrying NATO's Patriot Missile Defense System to protect Turkey in case neighboring Syria launches an attack leave the port after the parts of system were unloaded in the Mediterranean city of Iskenderun, Turkey, Monday, Jan. 21, 2013

  Achiziţia României - mai multe sisteme de apărare Patriot în Europa de Est

  © AP Photo / Burhan Ozbilici
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  32353

  Guvernul american a primit o cerere de la București pentru cumpărarea sistemelor Patriot de apărare anti-rachetă.

  BUCUREȘTI, 22 apr — Sputnik. Raytheon, compania care produce sistemul de rachete Patriot, a confirmat cererea, relatează Sputnik International.

  România și-a anunțat intenţia de a-şi spori capacitatea de apărare prin procurarea sistemului Patriot. Raytheon are o relație de lungă durată cu România și va colabora îndeaproape cu guvernele Statelor Unite și României pentru a se asigura că partenerul NATO își atinge obiectivele.
  Aceste achizitii ar putea ajuta Bucurestiul să-și îndeplinească cheltuielile de 2% din PIB pentru apărare, standard stabilit de NATO.

  Șeful Statului Major General Nicolae Ionel Ciucă a declarat reporterilor că "sistemul de apărare antirachetă Patriot face parte din sistemul aerian multilateral de apărare a spațiului aerian al României. Evaluăm toate opțiunile de dezvoltare a acestui program de achiziție… Este important să spunem că programul va începe în acest an".

  Stat membru al NATO din 2004, România găzduiește radarul de apărare antirachetă Aegis Ashore pentru detectarea amenințărilor cu rachete din Iran.

  În prezent, Polonia încearcă să obțină opt sisteme Patriot.

  Raytheon descrie sistemul Patriot ca fiind o soluție pentru distanțe lungi, de mare altitudine, testată riguros de peste 2.500 de ori, cu supravegherea armatei americane, în condiții reale ce pot contracara amenințările rachetelor balistice tactice.

  Tagurile:
  Sisteme de apărare Patriot, NATO, SUA, România


  Știrile Zilei