17:27 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Monica Macovei

  Se semnează petiția pentru “scoaterea Monicăi Macovei” din PE

  © Facebook / Monica Macovei
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  33927413

  Până acum, în doar patru zile, s-au strâns aproape 1500 de semnături –unde poți găsi petiția “anti-Macovei”

  BUCUREȘTI, 30 apr — Sputnik. Acum câteva zile, Sputnik prezenta articolul scris de omul politic Ninel Peia, în finalul căruia fostul deputat propunea ideea unei petiții care să ducă la plecarea Monicăi Macovei din Parlamentul European.

  Sputnik a comentat acestă idee, precizând și faptul că un deputat european nu poate fi demis printr-un asemenea demers, dar dacă s-ar strânge 1.000.000 de semnături, așa cum propunea Peia, sigur că asta ar avea consecințe politice — eventuale sancțiuni din partea PE dacă există, pe lângă inițiativa populară și argumente juridice; dar, cel mai important, un asemenea demers er fi un blam public considerabil, care ar putea-o obliga pe Macovei să își dea demisia.

  În urma articolului lui Ninel Peia și al celui apărut în Sputnik, pe site-ul petitieonline.com a fost lansată o "Petiție pentru scoaterea Monicăi Macovei din Parlamentul European". Inițiatoarea, Popescu Doina Maria, reproduce o parte din textul lui Ninel Peia ca argumentație:

  "Eu cred că a cam venit momentul să scăpăm şi de această piază rea, duşman declarat al României, şi probabil, cel mai acid pion al lui Soros. MLM (Monica Luiza Macovei, n.n.) este reprezentanta României la Bruxelles, dar are un singur lucru pe agenda care i-a transmis-o Soros: batjocoreşte România zi de zi, ceva tot o să rămână. (…) Se spune că, de-a lungul timpului, MLM ar fi încasat de la ONG-urile lui Soros milioane de euro".

  Petiție Monica Macovei
  © Photo : Captură ecran
  Petiție Monica Macovei

  Am încercat să o contactăm pe inițiatoare pentru a afla mai multe detalii despre ea și despre felul în care a ajuns să întreprindă acest demers, nu am reușit așa că vom reproduce argumentele Mariei Doina Popescu de pe site:

  "Monica Macovei nu reprezintă interesele românilor în Parlamentul European, ci interese sorosiate. Minte, defăimează și denigrează poporul român și oamenii de vază ai acestui popor, care sunt aleși prin vot de acest popor. Se luptă să ne anuleze votul și povestește despre noi cei ce nu am votat cu partidul ei, că am fi niște reduși mintal sau puturoși sau oameni neîntreprinzători. Pentru asta nu merită să ne mai reprezinte în Parlamentul European".

  Până la ora actuală, inițiativa a strâns aproape 1500 de semnături. Petiția online o puteți găsi AICI:

  Tagurile:
  Petiție, Parlamentul European, Monica Macovei


  Știrile Zilei