11:23 20 Ianuarie 2018
În direct
  Călin Popescu Tăriceanu

  Tăriceanu: "Criza tinerilor, o lecție pentru decidenți"

  © Facebook / Călin Popescu Tăriceanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5501

  "Observ o criză de modele și, aș spune, de cultură civică, în rândul multor tineri, e datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive, nu în modelele de tip autoritar".

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. "Tinerii de astăzi beneficiază de oportunități deosebite. Spre deosebire de generațiile trecute, care trăiau într-o lume plină de restricții și îngrădiri, generația de azi își poate valorifica din plin atuurile personale de inteligență și educație", a scris, cu ocazia "Zilei tineretului", președintele ALDE și al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu.

  Prin mesajul său, Tăriceanu a lansat un îndemn la alegerea modelelor democratice, nu la soluții de tip autocrat, generate de dezamăgire — un fenomen pe care, spune senatorul liberal, îl înțelege. Tăriceanu a încercat totodată să îi facă pe tineri să vadă și să înțeleagă oportunitățile și libertățile de care se bucură.

  "Din păcate, nu pot să nu observ o criză de modele și, aș spune, de cultură civică, în rândul multor tineri. În Statele Unite sau în Uniunea Europeană, în țări ca Spania, tinerii au ieșit în stradă pentru mai multă libertate. La noi, mulți tineri, nu toți, și-au ales ca model binomul Coldea-Codruța. Este o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înțeleg și cred că este și datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive și nu în modelele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor și libertăților individuale și la distrugerea democrației".

  Partea a doua a mesajului postat pe pagina personală de Facebook este adresată celor aflați acum în zona decidentă, în politică — și care pot să îi facă pe tineri să se întoarcă spre valorile și modelele descrise anterior.

  Calin Popescu Tăriceanu
  © Photo: Captură ecran
  Calin Popescu Tăriceanu

  "Cred că putem să le redeschidem apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, inițiativa personală sau competiția. Este rolul nostru să îi convingem că pot să reușească în România de astăzi: că pot să își găsească un loc de muncă bine plătit, că pot să își deschidă o afacere, că trebuie să susțină libertatea și nu inchiziția modernă. Sunt convins că vom reuși și astăzi, de ziua lor, le doresc tuturor tinerilor mult succes pentru îndeplinirea proiectelor!"

  Tematic

  Tăriceanu: Nu acceptăm statutul de valet
  ALDE-Tăriceanu are conturile blocate
  Tăriceanu: România e o țară care primește recomandări ca un şcolar
  Denunț contra lui Tăriceanu - abuz, sechestrare, preluare ostilă, fonduri
  Tăriceanu mărturisește o infracțiune gravă
  Se cere demisia imediată a Guvernului, a lui Dragnea şi Tăriceanu
  Tăriceanu, contra inhibiției față de Moscova
  Tagurile:
  Calin Popescu Tăriceanu
  Reguli de utilizareCOMENTARII



  Știrile Zilei