07:32 14 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.16
 • USD17.03
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  Academia Rămână-ISPRI

  Academia colaborează cu "consilierul pe extindere" al lui Sorin Vântu

  © Facebook / Academia Rămână-ISPRI
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  66 0 0

  "Dormi liniștit, Academia veghează pentru tine" - o controversată colaborare declarată de consilierul pe "extindere externă" al lui Sorin Ovidiu Vântu și Marian Vanghelie

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Într-o emisiune a postului pe care îl manageriază, Cozmin Gușă a declarat că îi pare rău că nu a putut ajunge la conferința Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică — "deoarece fac și eu parte din LARICS"!

  Declarația, făcută în emisiunea scriitorului Octavian Hoandră nu a primit vreo replică nici din partea moderatorului, nici din partea celor de la LARICS — sau de la Academia Română — ceea ce poate duce la concluzia că Gușă a spus adevărul. Ar rezulta că un personaj controversat cum este omul de afaceri, consultantul, fostul politician, analistul etc Cozmin Gușă este cooptat în acest departament care funcționează sub egida Academiei Române.

  În timpul emisiunii, Gușă chiar a precizat că este prieten cu unul dintre cei care a vorbit la conferința dedicată lansării site-ului dar și a temei "Războiul informațional, sub lupă", mai precis chiar cu autorul dezvăluirii despre "Trianon 100", academicianul Ioan Aurel Pop, pe care Gușă l-a numit "prietenul nostru".

  În privința acestei "prietenii", dar și a colaborării lui Cozmin Gușă cu un institut al Academiei, este bine de expus un tablou al altor colaborări ale împricinatului.

  Astfel, e de menționat colaborarea sa la "Realitatea TV", post aflat de mulți ani în insolvență, având datorii uriașe la stat, cu afaceristul Maricel Păcuraru, condamnat pentru multiple infracțiuni economice la închisoare; în interesantul său trecut, Cozmin Gușă a fost consilier al unor oameni politici importanți, precum al lui Mircea Geoană, Traian Băsescu și Adrian Năstase — cu toți relația terminându-se cu scandal; pe lângă aceștia a fost consilierul milionarului basarabean Vlad Plahotniuc, al fostului edil Marian Vanghelie și, foarte interesant, în wikipedia din 2013 este menționat că "din 19 martie 2010, este consilierul pe probleme de extindere externă al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu".

  Sigur că am precizat doar câteva frânturi din biografia spumosului personaj, începând cu perioada Laura Andreșan și Dan Voiculescu, trecând apoi prin detaliile despre colaborările cu spațiul estic oferite de fostul său partener (politic), cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu. Însă, este interesant de urmărit, în contextul "războiului informațional" dus de Academie în ce măsură se va implica Gușă — și, conform obiceiului biografic, cu ce scandal se va termina această colaborare.

  Tematic

  LARICS – un laborator care dezinformează, pretinzând că luptă cu dezinformarea
  În SUA vor căuta “mâna Moscovei” în presă și structuri de stat
  Dan Dungaciu, de la "Mișcarea" la Academie, dar permanent printre Servicii
  Tagurile:
  ISPRI, Academia Română, Sorin Vântu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei