16:08 23 Ianuarie 2018
Chişinău-5°C
În direct
  Traian Băsescu

  Datorită lui Băsescu, corupția poate fi grațiată

  © AFP 2018/ GEORGES GOBET
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Proteste împotriva legii grațierii (7)
  2613

  Traian Băsescu își impune teoria: "Prostia produce daune mai mari decât corupția, iar o țară nu suportă două cicluri de câte 10 ani de luptă împotriva corupției"

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. După patru ore de discuții în Comisia Juridică a Senatului, senatorii au acceptat un amendament al lui Traian Băsescu la Legea Grațierii.

  Prin amendament cei acuzați de corupție pot fi grațiați dacă achită prejudiciul creat într-un termen de doi ani de la constatarea prejudiciului. 

  Băsescu declarase la depunerea amendamentelor că susține "o grațiere largă" și că pune accentul pe recuperarea pagubelor, dar și pe situații cu probleme umanitare.

  "Am fost foarte consecvent cu ce susțin de doi ani, adică o grațiere largă, o grațiere care să valorifice oamenii ce pot fi valorificați, pentru că nu am în vedere grațierea recidiviștilor", a declarat Băsescu pe 21 aprilie, la depunerea amendamentelor. "Dar unul care a luat o dată o mită să-l lași vreo 5-6 ani prin pușcării, când el este un om pregătit, domnule, mai dă-i o șansă, a greșit, să plătească ce-a luat, dar dă-i o șansă, grațiază-l pentru reintegrare".

  În stilul său unic, Băsescu a aruncat săgeți în direcția clasei politice în legătură cu corupția: "În administrația românească, prostia produce daune mai mari decât corupția, prostia și incompetența", a declarat fostul președinte al României, care consideră că "o țară nu suportă două cicluri de câte 10 ani de luptă împotriva corupției", făcând referire la perioada mandatelor sale, în care a avut ca temă principală lupta împotriva.

  Тема:
  Proteste împotriva legii grațierii (7)

  Tematic

  Achiziții de miliarde, Băsescu și "dezvăluirile" lui Andronic
  Cât de bogată este Elena Băsescu după divorț
  Băsescu – panică față de ce știe Ghiță despre contrabanda cu Serbia
  Băsescu, din nou fără cetățenia moldovenească
  Traian Băsescu, mesaj radical: ”Luaţi aminte slugilor!”
  Iohannis a reparat greşeala lui Băsescu, Iliescu şi Constantinescu
  Tagurile:
  Grațiere, Corupție, Traian Băsescu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei