12:21 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Proteste la București

  Nu mai #REZIST: "Ori protestăm, ori ne luăm bagajele și plecăm"

  © AFP 2019 / ANDREI PUNGOVSCHI
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Proteste împotriva legii grațierii (8)
  13502

  Mitingurile de aseară, din București și din câteva orașe - doar un semnal, ca prezență, dar multe idei propuse de manifestanți

  BUCUREȘTI, 4 mai — Sputnik. Mitingul de aseară a fost sub așteptările inițiatorilor. Cel mult 1000 de persoane au participat la manifestația din Piața Victoriei, ca reacție la ceea ce manifestanții au numit "OUG 13 într-o altă formă". Pe pagina "Corupția ucide", unul dintre motoarele manifestațiilor, s-a scris că "practic legea care a scos sute de mii de români în stradă la începutul anului trece încet de Parlament".

  Protestatarii au strigat lozinci împotriva partidelor de guvernământ au fluturat steaguri ale României, ale SUA, UE și, surpriză, ale Republicii Moldova.

  În Piața Victoriei s-au vehiculat diverse idei: "Ori protestăm, ori ne luăm bagajele și plecăm — astea sunt singurele variante". S-a strigat "Nu vrem să fim o nație de hoți" alături de consacratul "Nu renunțăm". Alții au scris pe o pancartă o dorință: "Vreau să emigrez în România de mâine pe care o facem azi", "Ați furat și ați vândut 23 de milioane de oameni", "Ajunge 27 de ani cu criminalii".

  Manifestația s-a încheiat în jurul orei 22.30, când mai rămăseseră doar câteva zeci de persoane, iar poliția a redeschis traficul pe bulevardul Lascăr Catargiu. Cuvântul de ordine al celor ce plecau era "Ne revedem duminică" — atunci când se anunță un miting de mari proporții. De menționat că postul Antena 3 a reclamat agresiuni la care au fost supuși operatorii și reporterii postului.

  La Brașov, 30-40 de persoane au protestat în fața Prefecturii, manifestația începând la ora 18,00 și s-a încheiat în jurul orei 20, fără incidente, numărul manifestanților fiind, potrivit forțelor de ordine, de aproximativ 30 de persoane. La Brașov nu s-au folosit pancarte, nu s-a strigat, manifestanții având doar pe braț o banderolă #REZIST. Spre deosebire de București, brașovenii se vor aduna din nou în fața Prefecturii sâmbătă seara.

  La Cluj-Napoca au manifestat tot numai câteva zeci de persoane, care s-au adunat în Piața Unirii. Pe un banner scria "27 de ani de corupție. Cât mai #Rezistăm", s-a scandat contra guvernului, a corupției și pentru susținerea manifestanților din București, transmite Agerpres.

  Тема:
  Proteste împotriva legii grațierii (8)
  Tagurile:
  Manifestanți, Corupția ucide, REZIST
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei