11:08 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Parlamentul României

  Idee de ultimă oră: Parlamentul va fi acoperit cu poze

  © Photo: Facebook / Parlamentul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12602

  Începând de luni, primul lucru pe care parlamentarii îl vor vedea atunci când vor sosi la şedinţa de plen va fi zidul cu poze

  BUCUREȘTI, 6 mai — Sputnik. Duminică este anunțată o nouă manifestație de amploare — iar inițiatorii s-au prgătit cu o idee nou: vor pune fotografiile manifestanților pe gardul parlamentului. Cu această ocazie se va inaugura "Zidul #VăVedem".

  "Vă invităm să aduceţi cu voi, la protest, o fotografie", se menționează pe magina "Corupția ucide". "Poate fi şi de când eraţi mai tineri, poate fi şi din profil, important e să vă reprezinte. Le prindem pe toate de gardul Palatului Parlamentului. "Zidul #VăVedem" va fi primul lucru pe care parlamentarii îl vor vedea luni, atunci când vor sosi la şedinţa de plen. Şi vor şti că mii de oameni sunt, încă, acolo".

  Manifestanții au invetat și un logo al noului slogan — "#VĂVEDEM".

  #VAVEDEM
  Captură ecran
  #VAVEDEM

  De asemenea, autorii paginii dau și sfaturi despre cum să fie pregătite pozele: "Sfatul nostru e să prindeţi fotografiile cu scotch de partea metalică sau să le sprijiniţi de zid". În acest fel, spun inițiatorii manifestării, "nu putem fi acuzaţi de distrugere, iar imaginea finală va fi una de maxim impact".

  În legătură cu motivul manifestației, acesta este cunoscut încă de acum câteva zile, când în Comisia juridică a Senatului au fost introduse amendamente la Legea grațierii. Acum însă, protestatarii vor să adauge un element nou — atragerea atenției parlamentarilor că le sunt urmărite toate gesturile.

  "Duminică, e ziua în care trebuie să le spunem parlamentarilor, mai tare decât oricând: #VĂVEDEM! Şi trebuie să îi facem să înţeleagă că, atunci când vor vota în plen amendamentele lui Şerban Niculae şi Traian Băsescu (de fapt resuscitarea OUG 13), ochii noştri vor fi aţintiţi asupra lor. Unii dintre ei au impresia că, dacă nu suntem în faţa lor fizic înseamnă că nu suntem atenţi. A venit vremea să le arătăm că nu e aşa", se scrie pagina "Corupția ucide".

  Corupția ucide
  © Photo : Captură ecran
  Corupția ucide

  Singurul comentariu pe care îl putem face este că inițiativa poate fi benefică, dar cu două condiții: observarea " #VĂVEDEM" să fie una neinterpretată politic, iar a doua, toți parlamentarii să beneficieze de tratament egal, fiindcă altfel acțiunea se transformă în presiune politică asupra parlamentarilor, ceea ce este ilegal. Oricum, având în vedere lipsa de obiectivitate a mass media, dar și problemele de natură financiară și juridică din spatele acestor "vectori de imagine "care influențează fără îndoială protestele, ideea " #VĂVEDEM" trebuie tratată cu multă grijă.

  Tematic

  Nu mai #REZIST: "Ori protestăm, ori ne luăm bagajele și plecăm"
  Grindeanu l-a acuzat pe proprietarul #REZIST de 200.000 euro ȘPAGĂ
  Iată cine a înregistrat marca #REZIST şi l-a omorât pe Rege
  Tagurile:
  luni, zid, parlament, parlamentari, poze, Parlamentul României


  Știrile Zilei