20:05 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (279)
  694112

  Un deputat român consideră că România trebuie să aibă relații prietenoase cu Federația Rusă și să dezvolte relațiile comerciale reciproc avantajoase

  BUCUREȘTI, 19 mai — Sputnik. Deputatul român Miron Ignat consideră că România trebuie să prietenească cu Rusia și să dezvolte relații comerciale reciproc avantajoase. Declarația a fost făcută într-un interviu oferit presei ruse. 

  "Trebuie să prietenim cu Rusia pentru că vecinii sunt dați de la Dumnezeu. Trebuie să facem comerț, să avem relații bune și prietenoase. Statele care întrețin relații normale cu Rusia cumpără gaz la preț mai mic. Pentru România, care își arată colții și amenință cu pumnul Rusia, prețurile sunt mai mari. De ce să nu prietenim? Acum împotriva Rusiei au fost introduse sancțiuni. Spuneam: priviți rafturile din supermarketurile din Rusia: doar sticle de vin italian, franțuzesc, ungar și nicio sticlă de vin românesc. Toată producția e din Olanda, Polonia, Italia, iar cea românească lipsește. Oare e un lucru bun?", a spus deputatul român. 

  Miron Ignat face parte din grupul parlamentar de prietenie cu Federația Rusă și în viitorul apropiat intenționează să propună un plan de parteneriat cu Duma de Stat de la Moscova. 

  "Vom încerca să obținem resurse din bugetul de stat pentru ca în acest an să invităm în România o delegație din Federația Rusă", a declarat deputatul român. 

  Acesta a mai recunoscut că grupul de prietenie cu Rusia nu a avut niciun contact cu colegii săi ruși în ultimii patru ani.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (279)

  Tematic

  România și Rusia reiau dialogul economic
  Rusia și România își propun relansarea relațiilor culturale
  Studiu: românii vor o Rusie mai puternică pentru a face față războiului cu Vestul
  Tagurile:
  relații comerciale, Prietenie, Deputat, Miron Ignat, Rusia, România

  Știrile Zilei