21:46 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Sorin Grindeanu

  Bogdan Chirieac demite miniștri ca să îl dea jos pe Grindeanu

  © Facebook / Sorin Grindeanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și PSD (35)
  57401

  Mai mulți miniștri ar fi gata să demisioneze pentru ca Sorin Grindeanu să își "piardă susținerea" - iată lista lui Bogdan Chirieac

  BUCUREȘTI, 6 iun — Sputnik. Agenția Sputnik a publicat recent o informație apărut pe surse ale agenției conduse de Bogdan Chirieac, cunoscut jurnalist și analist politic, Dc News. În respectiva informație, publicată pe 31 mai, DC News propunea trei scenarii pentru demiterea premierului. "Primul scenariu, ca Sorin Grindeanu să demisioneze, a picat", recunoaște agenția lui Chirieac.

  Prim-ministrul României Sorin Grindeanu
  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea

  Dar DCNews revine și "sursele" sale dau ca valabil un "al doilea scenariu", care urmează "să devină realitate" — mai mulți miniștri ar plănui să demisioneze pentru ca Sorin Grindeanu să își "piardă susținerea".

  Sursele DC News susțin că miniștrii ALDE vor demiona în bloc, dar vor fi urmați și de nume grele din PSD: Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, Mircea Dobre, ministrul Turismului, Marius Dunca, ministrul Tineretului, Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social, Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

  De remarcat că sunt nominalizate persoane extrem de fidele lui Liviu Dragnea, ceea ce ar duce la ideea vehiculată în aceste zile, a unor tensiuni între Dragnea și Grindeanu.

  De asemenea, independent de știrea DC News, presa a remarcat că Gabriela Firea şi Codrin Ştefănescu, doi dintre oamenii cei mai importanți din PSD, l-au criticat vehement în ultimele zile pe premierul Sorin Grindeanu. Primarul Capitalei a făcut o declarație foarte dură la postul Antena 3:

  „Tot ceea ce solicită Primăria Capitalei către Guvern se loveşte ca de un zid. Avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor", a declarat Firea. "Mi-aş dori ca în perioada următoare, dar nu foarte târziu, domnul Liviu Dragnea să anunţe rezultatele evaluării, inclusiv măsurile mai dure sau mai neaşteptate", a mai spus Firea făcând referire la remanierea vehiculată de presă.

  Тема:
  Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și PSD (35)

  Tematic

  Grindeanu iese la atac - se anunță vremuri grele pentru adversarii PSD
  Sorin Grindeanu aduce vești care vor contraria Opoziția
  Specialistul guvernului Ponta face praf guvernul Grindeanu
  Premierul Grindeanu - declarație șocantă despre PSD
  Grindeanu: Când va trece România la moneda euro
  Premierul Grindeanu - acuzat de inventarea biografiei
  Adrian Năstase critică guvernul Grindeanu. Iată ce spune despre Justiție
  Tagurile:
  Miniștri, Sorin Grindeanu, Bogdan Chirieac
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei