09:44 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Gabriela Firea

  Azi a început oficial strângerea de semnături contra primarului Firea

  © Facebook / Gabriela Firea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  16510

  Inițiativa are două componente - una referitoare la probleme edilitare și o alta politică, organizatorii dorind "să-i dea PSD-ului cea mai dură palmă electorală"

  BUCUREŞTI, 7 iun — Sputnik. Începand de azi, în Piața Unirii din Capitală, Grupul de inițiativă "București Fără Ei" s-a instalat cu câteva banere pe trotuarul dintre Magazinul Unirea cu Splaiul Unirii și strâng semnături pentru demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

  Asociația "Romania fără ei", ONG-ul care stă în spatele inițiativei, a dorit să instaleze și un cort, dar deocamdată amplasarea nu a fost aprobată de autorități "Tovarășa Firea are alergie la democrație și îi este frică de noi", au scris inițiatorii pe site-ul "București fără ei". Inițial însă, organizatorii anunțaseră că "nu solicităm sprijinul autorităților pentru amplasarea cortului".

  Inițiatorii susțin că „legea prevede că, dacă se strânge un număr suficient de semnături, deloc multe, doamna Firea zboară din Primărie împreună cu toţi nepoții partidului", se afirmă. În realitate, inițiativa de demitere necesită adunarea a minim 465.000 de semnături. După adunarea semnăturilor prefectul hotărăște dacă se va organiza sau nu referendum — deci nu e deloc "simplu", așa cum se suține. "Tot ce trebuie să faci ca să schimbi asta e să dai o iscalitură — Nimic mai mult, nimic mai ușor".

  Inițiativa are două componente — una referitoare la probleme edilitare — traficul din București, dezinsecție, curățenie, RADET, spitale etc — și o alta politică, organizatorii invitând bucureștenii "să-i dea PSD-ului cea mai dură palmă electorală", după cum se menționează pe postarea aferentă de pe Facebook.

  Inițiatorii sunt în continuare în căutare de "voluntari pentru strângerea de semnături", iar, deși acțiunea a debutat prin strângere de semnături online, nu se precizează ce impact a avut până acum.

  "Alternativa e să înghiți în sec, să stai în trafic, să-ți toace primăria bugetul pe biserici, lăutari și paranghelii inutile", se scrie în postare, ceea ce ne face să amintim că Sputnik a prezentat această inițiativă civică încă de la început, subliniind că șansele de reușită sunt mici, dar că este un fel de exercițiu democratic — care nu ar trebui se transforme într-un atac fără limite morale la instituții și persoane. 

  Tematic

  Gabriela Firea, violentă cu o înaltă față bisericească
  S-au adunat semnături pentru demiterea Gabrielei Firea
  Doctorul Gabrielei Firea - acuzat că a provocat blocarea transplanturilor
  Tagurile:
  demitere, semnături, Gabriela Firea, România


  Știrile Zilei