01:18 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Guvenul Grindeanu

  ULTIMA ORĂ: Pericol real - ar putea duce la căderea Guvernului

  © Photo: Guvernul România
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  133342

  Toate firmele din țară ar putea fi obligate să plătească sume imense după 1 iulie, inclusiv firmele celor din PSD, guvernul s-ar putea trezi cu o revoltă din propriul partid

   

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik. Neclarele chestiuni de care se leagă intențiile schimbării unor miniștri sau chiar a cabinetului în frunte cu premierul Grindeanu sunt puse în umbră de o știre de ultimă oră. Peste numai două săptămâni se împlinește termenul limită până la care societățile comerciale din România ar trebui să facă o analiză de risc la securitate și să își asigure pază.

  Chestiunea aceasta înseamnă cheltuieli mari pentru firme, costurile ridicându-se la mii de euro (3 — 4000 de euro). Prevederea aceasta se referă la legea 333/2003, normele de aplicare, inclusiv termenul limită fiind stabilit prin HG 1002/2015, care.

  Potrivit reglementărilor, atât firmele înființate în baza Legii societăților nr. 31/1990, cât și ministerele, primăriile sau regiile autonome sunt obligate să elaboreze analiza de risc la securitate fizică până cel târziu la 1 iulie 2017.

  În cazul în care firmele vor respecta aceste termen și măsurile prevăzute, riscă să plătească amenzi de 10.000-20.000 de lei. Legea și modul de calcul al riscului, precum și alte detalii le puteți studia pe avocat.net.

  CNIMMPR (Consiliul Național al IMM Private din România), cea mai numeroasă organizație a IMM din România, a solicitat Guvernului abrogarea HG. Evident, acuzațiile IMM vizează ineteresele firmelor de pază și protecție, patronate în general de foști ofițeri din Ministerul de Interne, SRI sau SPP.

  În condițiile aplicării acestei legi, pentru guvernul Grindeanu ar putea veni adevăratele probleme — o cădere a sectorului IMM, dar și o revoltă a celor implicați în aceste sector. De menționat că, printre aceștia, sunt foarte mulți membri și susținători ai PSD, care cu siguranță se vor revolta împotriva propriului guvern atunci când vor fi obligați să scoată sume imense din bugetul firmelor proprii.

  Ca atare, indiferent de bătăliile și jocurile politice, pentru guvernul Grindeanu, abrogarea acestui HG este o prioritate de prim ordin — dar și o amenințare reală. 

  Tematic

  Exclusiv: Demiterea lui Grindeanu - cine vrea asta și ce poate face
  SONDAJ: De acord sau NU cu schimbarea premierului Grindeanu?
  Bogdan Chirieac demite miniștri ca să îl dea jos pe Grindeanu
  Bogdan Chirieac îl dă jos pe premierul Sorin Grindeanu
  Grindeanu iese la atac - se anunță vremuri grele pentru adversarii PSD
  Tagurile:
  Demisie, Guvernul Grindeanu, Ultima oră, Știri, România


  Știrile Zilei