10:29 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Liviu Dragnea

  Guvern - un singur fapt pare cert: demisiile în alb au fost niște scorneli

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  83 0 0

  Acum trei zile îl provocam pe Liviu Dragnea să prezinte un document original semnat. Rămâne de clarificat dacă demisiile sunt o formă de Alzheimer sau de Munchhausen?

  BUCUREȘTI, 14 iun — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Liviu Dragnea declarase recent, în repetate rânduri, că "Toţi miniştrii, inclusiv Grindeanu, au demisiile în alb la partid", dar că, el, președintele partidului, nu le va activa. La puțin timp după această declarația, a venit cu una mai puțin sigură:

  „Din câte am auzit, da (şi Grindeanu, n.r.) dar eu nu le folosesc pentru că nu cred că asta e o procedură corectă. Adică nu mă duc şi le iau din sertar şi le pun data. Eu nu procedez aşa. Am mai avut un caz de genul ăsta…", sună noua declarație a lui Dragnea, consemnată de Antena 3.

  Informația despre demisie a fost susținută de ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, care a supralicitat informația, afirmând că "demisia sa în alb se află la PSD de când a preluat mandatul".

  Apoi Dragnea a venit cu o ideea hilară: "Toţi miniştrii au depus astfel de demisii în alb, într-un "moment de efuziune", când s-a format Cabinetul". Iar continuarea explicației este și mai hilară: "Nici nu ştiu unde sunt depozitate aceste demisii în alb".

  Scriam acum două zile că, din informațiile mele, aceste demisii nici nu există, sunt o pură invenție pentru convingerea unui anume electorat că partidul are control total asupra Guvernului. Îl invitam pe președintele PSD Dragnea să arate măcar una dintre aceste demisii, să spună când și unde au fost depuse. Aceste documente, care poartă semnătura unor demnitari de prim rang, au fost înregistrate undeva — și cum anume?

  În ultimele ore se vorbește despre faptul că unii miniștri și-au scris demisiile azi, deci nu erau scrise, dar și de alții care nu șe-au putut semna și scrie pentru că erau plecați. Ceea ce înseamnă că fie Liviu Dragnea a uitat sertarul în care erau puse demisiile, fie nu au existat niciodată. Alzheimer sau Munchhausen?

  Tematic

  Sondaj "Demiterea lui Grindeanu" - rezultat fără drept de apel
  SONDAJ: De acord sau NU cu schimbarea premierului Grindeanu?
  Exclusiv: Demiterea lui Grindeanu - cine vrea asta și ce poate face
  Bogdan Chirieac demite miniștri ca să îl dea jos pe Grindeanu
  Bogdan Chirieac îl dă jos pe premierul Sorin Grindeanu
  Grindeanu iese la atac - se anunță vremuri grele pentru adversarii PSD
  Tagurile:
  Alzheimer, scorneli, demisie în alb, guvern, Liviu Dragnea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei