05:02 22 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Ana Brichall

  Reacții stupide față de știrea despre posibilul premier

  © Facebook / Ana Brichall
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (46)
  112463

  Ziariști români își denigrează țara și personalitățile. Prezentarea calităților unei persoane, fără atacuri și denigrări, e numită de mass media "elogiu ceaușist"

  BUCUREȘTI, 15 iun — Sputnik. Într-o știre publicată astăzi la prima oră, am expus varianta ca Ana Birchall, unul dintre miniștrii cabinetului Grindeanu să fie nominalizat de Dragnea ca premier. Am menționat de asemenea faptul că în mass media și în mediile politice se anticipează numirea unei femei, vehiculându-se numele Olguței Vasilescu și Carmen Dan.

  Reacțiile presei române au venit imediat, multe dintre ele fiind corecte (Mediafax, Ziare.com, ZF etc), altele promovează idee că e vorba de "propaganda rusă", iar altele anunță de-a dreptul stupide: "Odă ca pe vremea comunismului", "Elogiul lor se aseamănă odelor aduse pe vremurile comunismului tovarășului Ceaușescu".

  Noi nu am făcut decât să prezentăm (o parte din) biografia Anei Birchall, despre care, firesc, am spus că este impresionantă — studii doctorale și masterale la prestigioase universități americane, numeroase specializări în domenii de importanță vitală actualmente — asta înseamnă "Odă ca pe vremea comunismului"?

  Articol B1, captură ecran
  © Photo : b1.ro
  Articol B1, captură ecran

  Sau poate faptul că am evidențiat funcții importante avute, experiența ca demnitar? De menționat că atât la capitolul studii, cât și la detaliile profesionale, am reprodus numai o parte din multele date pe care chiar site-urile oficiale le prezintă, cu mult mai multe detalii.

  Am numit-o pre Ana Birchall "frumoasa politiciană" — un alt fapt evident pentru oricine; Ana Birchall a demonstrat atât în emisiuni Tv cât și în întâlniri, multe internaționale, că este o persoană cultă, caracterizată prin distincție în comportament și prin limbajul ales folosit. Și această realitate este "elogiu ceaușist"?

  Desigur, presa română este obișnuită cu invectivele, cu denigrările, cu distrugerea imaginii oricărei persoane care îndrăznește să iasă din mediocritatea și promiscuitatea prezentului — iar apoi aceeași presă spune că "propaganda rusă" atacă România!

  Nu ar trebui uitat că însăși drumul în politică al Anei Birchall a fost la un moment dat oprit de o informație falsă, o calomnie teribilă promovată de un cunoscut site de știri românesc. Ana Birchall a acționat în instanță iar un cunoscut om din presa "serioasă" a fost condamnat, dar răul fusese făcut.

  Așa că, în ciuda unor comentarii stupide de tip "elogiu ceaușist", vom continua, ca "presa de propagandă rusă", să prezentăm calitățile și meritele unor personalități din România. De asemenea, spre deosebire de presa română care participă la distrugerea (programatică) a istoriei României, noi considerăm că Nicolae Ceaușescu merită elogii pentru multe dintre realizările sale — elogii care de altfel au fost aduse de marile cancelarii ale lumii.

  Ca fapt divers, merită felicitări pentru obiectivitate jurnalistul Radu Tudor de la Antena 3, care, cu prilejul relatării vizitei de lucru a președintelui Klaus Ioahhnis la Casa Albă, a prezentat filmul primirii la Washington a lui Nicolae Ceaușescu, atunci când președintele SUA, Jimmy Carter, a rostit cuvintele memorabile, unice în istoria relațiilor bilaterale, "marele conducător al unei mărețe națiuni".

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (46)

  Tematic

  Expert: Rusia trebuie să contracareze propaganda promovată de Occident
  Propaganda antirusească în ceea ce privește Siria este finanțată de britanici
  Ponta: "Doar la români mai ține cu Propaganda"
  România - fără premier, fără Guvern!
  Cade Guvernul României: PSD i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu
  (VIDEO)Grindeanu a părăsit supărat ședința PSD: Voi face declarații de la Guvern
  Gabriela Firea: „Guvernarea nu ne mai aparține”
  Tagurile:
  reacții
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei