07:21 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  86334

  Personalitate din PSD: "Soluția este una singură și va începe să fie pusă în practică joi, Grindeanu va face guvernul doar cu PSD și cu ALDE, nu va merge la Iohannis".

  BUCUREȘTI, 19 iun — Sputnik. Într-o țară normală guvernul este condus de primul ministru, în vreme ce în România Executivul a fost condus de Liviu Dragnea, a declarat Victor Ponta la Antena 3. Ponta a mai afirmat că Dragnea a fost ajutat de de ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, care "ținea banii" guvernului.

  "Dacă vreți în România să aveți coerență politică și administrativă, șeful partidului este și prim-ministru. Eu am fost șeful partidului și prim-ministru, domnul Năstase a fost șeful partidului și prim-ministru, domnul Boc a fost. (…) E o regulă pentru funcționarea țării", a declarat Ponta.

  Victor Ponta oferă și soluția, despre care el spune că este și singura: Grindeanu, președinte PSD — iar asta imediat!

  "Soluția este una singură și va începe să fie pusă în practică joi. Și anume: nu trece moțiunea de cenzură, domnul Grindeanu se duce și spune: vreau să fac Guvern doar cu PSD și cu ALDE, nu trebuie să meargă la președinte, după care primul ministru este și președintele partidului', a explicat Ponta.

  Ponta susține că problemele mari au apărut atunci când Sorin Grindeanu a refuzat să fie premierul lui Dragnea, în loc să fie premierul României.

  "Nu-l mai vrea pe Grindeanu pentru că Grindeanu a înțeles, după șase luni, că atunci când ești prim ministru prima ta datoria nu este față de șeful de partid, ci față de întreaga țară", a spus Ponta.

  Liviu Dragnea a creat un "sistem în care o singură persoană decide tot", mai afirmă Ponta, "o singură persoană ia decizii în PSD".

  "Dacă Liviu Dragnea astă seară decide să nu se mai depună moțiune de cenzură, mâine își retrag toți semnăturile și vor spune că a fost o prostie ideea cu moțiunea", a spus Victor Ponta.

  Tematic

  Grindeanu, conferință incredibilă, acuzații devastatoare la adresa lui Dragnea
  Dezvăluiri: lista miniștrilor Guvernului Grindeanu 2
  PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu
  Bombă: Victor Ponta se alătură echipei lui Grindeanu
  Premierul român Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. Ce urmează
  Criză politică oficială: Grindeanu nu își dă demisia, forțează un cerc vicios
  Episod ascuns: Grindeanu l-a făcut praf pe Dragnea
  Tagurile:
  președinte, guvern, ALDE, PSD, Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu


  Știrile Zilei