20:00 23 Mai 2018
Chişinău+ 26°C
În direct
  Liviu Dragnea

  Lovitură grea pentru Liviu Dragnea - dat în vileag de un puternic lider PSD

  fb.com/LiviuDragneaOfficial
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și PSD (35)
  5724136

  O dezvăluire care dă peste cap probele lui Dragnea în scandalul guvernamental, dar pune sub semnul întrebării și ceea ce a prezentat el conducerii PSD

  BUCUREȘTI, 19 iun — Sputnik. Retragerea sprijinului politic și tentativa de demitere a guvernului are ca probatoriu cunoscuta evaluare a guvernării, făcută de o comisie a PSD. Așa s-a știut inițial; apoi a reieșit, din declarațiile lui Sorin Grindeanu și confirmările lui Liviu Dragnea, că în această comisie a avut un rol important Darius Vâlcov, fost primar PD al municipiului Slatina, om de încredere al lui Traian Băsescu, trecut apoi la PSD și numit ministru al Bugetului sub premierul Ponta.

  În urma unor anchete DNA, împotriva lui Vâlcov s-au adus învinuiri de corupție extrem de grave, acesta fiind și arestat. Vâlcov a dispărut din prima linie a partidului (PSD), dar ulterior s-a afirmat că ar lucrat la programul PSD, ba chiar el ar fi fost autorul acestui program.

  În ce calitate ar fi "făcut" el programul PSD? În calitate de membru, spune Liviu Dragnea. Tot în această calitate de membru ar fi făcut parte din comisia de eveluare a activității guvernului, ba chiar ar fi și condus-o, a reieșit ulterior.

  Mai mult, Sorin Grindeanu a afirmat că, de fapt, această comisie nu există, că nu a fost decât Darius Vâlcov — și că raportul ar fi "mincinos". Liviu Dragnea nu a răspuns la această alegație a premierului, dar nici măcar nu au apărut alte persoane care să își asume respensabilitatea evaluării.

  Grindeanu a atacat mai departe, afirmând că Vâlcov nici măcar nu este memebru PSD. De data aceasta Dragnea l-a contrazis, susținând că Vâlcov este membru de partid, ceea ce îi conferea dreptul de a elabora pentru CExN evaluarea guvernului PSD.

  Dar, surpriză totală și lovitură pentru Dragnea, influentul lider PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat în acest week-end că Dragnea "probabil că a greșit când a spus că Vâlcov este membru al partidului".

  "Darius Vâlcov a fost colegul nostru de partid. Nu mai este membru de partid (…). El și-a dat demisia la Olt, e posibil ca nici președintele Dragnea să nu știe. (…) Probabil că a greșit și Liviu Dragnea în momentul în care a spus că (n.r. — Vâlcov) este membru de partid. (…) N-apare nicio adeziune la nicio organizație, să fiți siguri de lucrul acesta", a declarat Paul Stănescu pentru Agerpres.

  Paul Stănescu vorbește și de rolul pe care l-a avut Vâlcov în elaborarea programului de guvernare, dar și aici el nu este de acord că ar fi fost chiar "autorul", așa cum susținea recent Liviu Dragnea.

  "Sigur că Darius Vâlcov a avut și el un rol acolo, nu numai el, și cu foarte mulți alți colegi", spune Stănescu. "Supărarea mediei a fost că Darius Vâlcov a prezentat în Comitetul Executiv acest program de guvernare".

  Cu alte cuvinte, unul dintre cei mai importanți oameni ai PSD infirmă atât calitatea lui Vâlcov de autor al programului de guvernare, dar mai ales pe cea de membru PSD — ceea ce îl pune pe Liviu Dragnea într-o dublă postură ingrată: aceea de a fi spus un neadevăr pe o temă extrem de sensibilă și, mai important — este obligat acum să prezinte ce membri ai PSD au lucrat la evaluarea Guvernului PSD, în celebra comisie. Altfel, va rezulta că Liviu Dragnea a folosit un personaj cu probleme majore, fără calitate de membru — și care nu are paternitatea programului de guvernare — să furnizeze probe pentru a demite guvernul PSD.

  Mai menționăm că am scris în repetate rânduri că Liviu Dragnea, susținut de câteva persoane aflate în siajul său, au vorbit în repetate rânduri despre acele demisii în alb, care în final s-au dovedit a fi niște invenții ale șefului PSD — inclusiv demisia lui Grindeanu, s-a aflat în imaginarul lui Dragnea. S-ar putea pune problema, nu cumva și acestă poveste "evaluării" (ca și a "comisiei") este la fel de reală ca demisiile în alb?

  Тема:
  Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și PSD (35)

  Tematic

  Dezvăluirile lui Liviu Dragnea - o conspirație în PSD
  Episod ascuns: Grindeanu l-a făcut praf pe Dragnea
  EXCLUSIV: Iohannis la Trump - banii statului și mesagerul primit de Dragnea
  Ultima oră: Liviu Dragnea vorbește de salarii de 2, 3, 4 ori mai mari!
  Dragnea: Impozitul pe salariu va fi zero. Iată pentru ce job
  Tagurile:
  dezvăluire, lovitură, lider, PSD, Liviu Dragnea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei