21:57 23 Mai 2018
Chişinău+ 26°C
În direct
  Parlamentul României

  SURSE: Majoritate largă cu prețul Legii minorităților și UDMR la guvernare

  © AP Photo / Darko Bandic
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  27710

  Liderul PSD Liviu Dragnea poartă negocieri cu oameni cheie în Parlament și se pare că va da lovitura decisivă pentru că nu vrea să aibă parte de nicio surpriză la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

  BUCUREȘTI, 19 iun — Sputnik. Luni, Liviu Dragnea a avut întâlniri cu oamenii cheie din actuala configurație parlamentară.

  Dimineață Liviu Dragnea a bătut palma cu UDMR, iar la această oră discută cu minoritățile naționale. Cele două formațiuni politice aduc împreună 38 de voturi pentru PSD. Acest lucru ar însemna Victoria totală a lui Dragnea împotriva lui Sorin Grindeanu.

  "Surse din PSD ne-au precizat că într-o întâlnire care a avut loc astăzi, Liviu Dragnea a bătut palma și cu minoritățile naționale, iar liderul Varujan Pambuccian prezintă rezultatul acestor negocieri în grupul politic", scrie stiripesurse.

  În schimb, minoritățile au cerut PSD modificări legislative care privesc aria lor de interes. UDMR dorețte chiar de o intrare la guvernare.

  Astfel, Liviu Dragnea este pe cale să construiască o super majoritate parlamentară care îi va oferi siguranța că oricât de mulți trădători ar fi în PSD, moțiunea de cenzură trece sigur.

  Tematic

  Ciutacu, bănuit că a primit materialele cu Kovesi - i s-a spart contul!
  Lovitură grea pentru Liviu Dragnea - dat în vileag de un puternic lider PSD
  Adrian Năstase: "În orice variantă, PSD pierde"
  Tagurile:
  România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei