21:58 23 Mai 2018
Chişinău+ 26°C
În direct
  Laura Codruța Kovesi

  Fără precedent: sesizare penală împotriva Laurei Kovesi

  © AFP 2018 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (116)
  2177110

  Mesaj către Laura Kovesi: "Dacă îți lipsește LOGICA ELEMENTARĂ, nu poți fi decât un MEDIOCRU sau un MERCENAR..."

  BUCUREȘTI, 20 iun — Sputnik. Una dintre cele mai apreciate figuri ale noului val politic, deputatul PSD Liviu Pleșoianu, a anunțat, în această nopate, că va sesiza organele de urmărire penală în legătură cu atitudinea Laurei Codruța Kovesi. Pleșoianu promite să facă această sesizare chiar în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei parlementare de anchetă.

  Deputatul afirmă, în principal, că Laura Kovesi "în mod absolut evident, obstrucționează activitatea Comisiei și împiedică aflarea adevărului". Plețoianu citează scrisoarea trimisă de Laura Kovesi comisiei, prin care anunță că, în urma lecturării obictului activității Comisiei, "nu am cunoștință despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului" și ca atare procuroarea șefă a DNA nu se va prezenta în fața Comisiei.

  Numind-o pe Kovesi "Divinitatea Ta", Liviu Pleșoianu face un comentariu al afirmațiilor și al logicii.

  "Mergând pe logica spuselor Tale, rezultă că orice om citat de procurorii DNA poate să refuze să se prezinte atunci când este citat. Dacă, în forul său interior, a decis că nu are "cunoștință despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul" urmăririi penale, nu se prezintă și gata…"

  Tocmai acesta este scopul unei anchete, scrie Pleșoianu, de a obține declarații și informații cu "scopul aflării advărului".

  "Anchetatorul este cel care, pe baza unor informații preliminare, decide pe cine trebuie să audieze, e logică elementară", explică deputatul care îi transmite Laurei Kovesi că "în lumea Dreptului, dacă îți lipsește LOGICA ELEMENTARĂ, nu poți fi decât un MEDIOCRU sau un MERCENAR…", a scris Liviu Pleșoianu pe pagina sa de Facebook.

  Laura Kovesi trebuia să se prezinte în cursul zilei de astăzi, la ora 14, în fața Comisiei. Dacă deputatul Pleșoianu va sesiza penal organele abiliatate, atunci se va înrtegistra un fapt fără precedent, ca un procuror de maximă importanță să fie reclamat chiar organelor de anchetă de către o comisie parlamentară specială.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (116)

  Tematic

  Sondaj: Laura Kovesi - arestată, demisă, suspendată, nevinovată
  EXCLUSIV: Laura Kovesi - ca și demisă
  EXCLUSIVITATE: Demiterea Laurei Codruţa Kovesi
  Sondaj: Trebuia sau nu demisă Laura Codruța Kovesi?
  Tagurile:
  Sesizare penală, Liviu Pleșoianu, Laura Codruța Kovesi, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei