19:43 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și PSD (35)
  142011

  Ponta: ”Atâta neseriozitate și incompetență e greu de găsit”. Klaus Iohannis: ”Este o falsă problemă. Eu nu am dat așa ceva”

  BUCUREȘTI, 22 iun — Sputnik. Astăzi, 20 de miniștri din cei 27 au fostului Executiv au făcut cerere de retragere a demisiilor din guvern. În replică, putătorul de cuvânt al Guvernului, a invocat legea art. 6 și 7 din Legea 90/2001 în care se precizează că demisiile de care s-a luat act — în cazul de față fiind înregistrate — sunt irevocabile.

  "Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i (pe miniștri n.n.) să își retraga demisiile și să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor — deși Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar ca sunt "irevocabile"?!?! Atâta neseriozitate și incompetență e greu de găsit", a scris noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, pe Facebook referindu-se la miniștrii care au depus cererile de retragere a demisiilor. 

  În replică, președintele Klaus Iohannis a dat o declarație tăioasă chiar de la Bruxelles. 

  "Este o problemă artificială. Un ministru nu poate fi demis decât prin decret, ceea ce nu am dat, sau prin numirea unui alt guvern. Nu o să mă apuc să numesc miniștri pentru câteva zile", a spus Iohannis. Președintele a întărit ideea expusă, precizând că "miniștri trebuie să își facă datoria". 

  Președintele a mai spus că, dintre cei implicați în criză, singurul cu care a vorbit a fost premierul Grindeanu, "pentru a mă asigura că își va face treaba la Guvern". 

   

   

  Тема:
  Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și PSD (35)
  Tagurile:
  PSD, Guvern, Victor Ponta, Klaus Iohannis, România

  Știrile Zilei