15:37 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  333554

  O cifră record de neîncredere în guvern scoasă la iveală de realizatorul celui mai vizionat show politic

  BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. Între-o ediție specială a emisiunii Sinteza Zilei, realizatorul emisiunii, Mihai Gâdea, a avut ca subiect prestația membrilor guvernului în ziua audierilor în Comisii și a depunerii jurământului la Cotroceni.

  În paralel cu dezbaterile din emsiune, directorul Antenei 3 a propus cititorilor săi de pe pagina de Facebook un sondaj privind încrederea în Guvern.

  "Vă rog să votați! Aveți încredere în noul prim-ministru și în guvernul său cu privire la măsurile de guvernare anunțate azi?" — este anunțul postat pe pagina de FB Mihai Gâdea.

  Rezultatele, așa cum comenta Mihai Gâdea după prima verificare, arătau groaznic. "În mod normal, în prima zi ar trebui să arate invers", a spus cunoscutul jurnalist, citind rezultatele după primul sfert de oră — peste 80% din votanți aleseseră răspunsul NU — nu au încredere.

  Rezulatatul votării la emisiunea lui Mihai Gâdea
  © Photo : Cpatură ecran
  Rezulatatul votării la emisiunea lui Mihai Gâdea

  După 30 de minute, scorul scăzuse la 67% NU, dar este clar că și anunțul lui Mihai Gâdea de la pauză a făcut la PSD să se mobilizeze.

  După 4 ore era de 58 %. Apoi după 6 ore 57%, iar după 9 ore 59% — voturi "Nu" — nu avem încredere în guvernul Tudose.

  Se poate spune deci că votul final, după prima zi este de 58% în defavoarea guvernului Tudose, fapt care contravine obiceiului. În prima zi, guvernul nou numit se bucură de sprijin, pe cțand, în cazul lui Tudose, este invers.

  Tagurile:
  Mihai Gâdea


  Știrile Zilei