02:16 22 Ianuarie 2018
Chişinău-3°C
În direct
  Traian Băsescu Траян Бэсеску

  Băsescu recunoaște că a făcut numiri după bunul plac, nu după "carte"

  © AFP 2018/ ABBAS MOMANI
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  21713

  S-au făcut "abuzuri uriașe" pentru care România va plăti, declară acum fostul președinte

  BUCUREȘTI, 3 iul — Sputnik. Dragoș Dumitriu. Traian Băsescu continuă campania împotriva șefei DNA, Laura Kovesi, declarând că instituția destinată luptei anticorupție se confruntă cu o criză internă și dă dovadă de "management defectuos".

  "DNA trebuie salvată acum de Codruța Kovesi, fiecare zi a acesteia la conducerea DNA știrbește autoritatea și credibilitatea instituției", a spus fostul președinte la postul România TV.

  Traian Băsescu a avertizat și asupra "abuzurilor uriașe" săvârșite de DNA pentru care România va plăti, fostul președinte considerând că există persoane care nu au avut "parte de un proces corect" și se pot adresa CEDO. Reamintim că Traian Băsescu și mai multe persoane apropiate de domnia sa sunt vizate de anchete sau procese pe rol.

  Un alt aspect interesant al intervenției fostului șef al statului și inițiator al luptei anticorupție este recunoașterea a două aspecte grave — impunere în funcții cheie din campania "pentru statul de drept" a unor persoane "cu zero experiență" și faptul că nu a ținut seama de opoziția unor magistrați față de nominalizarea Laurei Kovesi pe motivul că "nu știe carte".

  "Greșeala pe care am făcut-o eu, de a pune oameni cu zero experiență în funcții, nu trebuie repetată", a recunoscut Băsescu, amintind că "procurori de elită s-au împotrivit numirii Laurei Codruța Kovesi pentru că nu știe carte și nu e pregătită să conducă DNA".

  Acum, politicianul Traian Băsescu a promite că "va lupta ca instituțiile de forță ale statului să lucreze după lege și nu după bunul plac", ceea ce este încă o recunoaștere a greșelilor sale — în primul rând numirea după bunul plac a unor persoane în funcții extrem de importante — și ignorarea opiniei specialiștilor, mai ales în cazul justiției.

  Tematic

  Traian Băsescu vrea premier!
  Anunț de utima oră: Traian Băsescu își mută activitatea politică la Chișinău
  Băsescu participă la lansarea unui nou proiect politic la Chișinău
  Băsescu pus pe glume: Ce a spus despre arestarea lui Chirtoacă
  S.R. Stănescu: Tandemul Băsescu-Macovei, ipoteze explozive
  Mălin Bot: "Cât de mic a ajuns Traian Băsescu, jalnic!"
  Tagurile:
  Traian Băsescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei