14:51 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Bombardiere rusești Tu-22M3

  Alertă la baza Kogălniceanu: "interceptarea" NATO s-a cam făcut de râs!

  Host photo agency
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  398564

  Un avion britanic a plecat să intercepteze două bombardiere strategice rusești, dar rezultatul misiunii este cel mult discutabil

  BUCUREȘTI, 26 iul — Spitnik. În cursul zilei de ieri s-a dat alarma pe la baza militară Kogălniceanu: a fost semnalată prezența unor avioane rusești care efectuau manevre în apropierea "spațiului aerian al NATO". Imediat a fost trimis un un avion NATO, un "Typhoon" al Forțelor Aeriene Regale britanice să intercepteze aparatele rusești.

  Prezența aparaelor "non-NATO" a fost detectată de sistemul de supraveghere aeriană al NATO, comanda de interceptare fiind dată de Centrul de operațiuni aeriene al NATO din Torrejon, Spania.

  S-a identificat prezența a două bombardiere strategice rusești Tu-22 "Backfire", potrivit site-ului Forțelor Aeriene Regale britanice.

  Avioanele rusești zburau deasupra zonei vestice a Mării Negre, îndreptându-se spre sud. Ei bine, cu toate că alerta ar fi fost dată din timp, iar parcursul avioanelor rusești ar fi fost teoretic identificat, ele nu au ajuns în raza vizuală a avionului britanic, mai precis aparatul NATO nu a reușit să realizeze o identificare vizuală, ceea ce pune sub semnul întrebării reușita misiunii "de interceptare".

  Cu toate acestea comandantul aparatului NATO, Lewis Cunningham, a declarat sursei menționate că "Totul a decurs așa cu ne așteptam. Am primit datele, am decolat și ne-am încadradrat în paramentrii de timp prescriși, e satisfăcător", consideră pilotul.

  La rândul său, comandantul Andrew Coe, cel care conduce corpul expediționar aviatic britanic staționat în România a declarat: "A fost o operațiune de rutină, este ceva firesc ca în timp de pace să se monitorizeze zborurile aeriene în spațiile aeriene de interes".

  Tematic

  Rusia a interceptat un avion american deasupra Mării Negre
  (VIDEO) O aeronavă rusească Su-27 a forțat un avion al NATO să bată în retragere
  Tagurile:
  misiuni, avion britanic, Interceptare, Baza Mihail Kogălniceanu, NATO


  Știrile Zilei