08:44 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Elena Ceaușescu și Raisa Gorbaciov

  Dezvăluire după 27 de ani: ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu

  © Sputnik / Юрий Абрамочкин
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  572071

  O curiozitate și un mister rămase încă de la execuția cuplului Ceaușescu, dezvăluite de un cel care avea grijă de familia przidențială

  BUCUREȘTI, 28 iul — Sputnik. Colonelul Eugen Adrian Cristea, fostul adjunct al Direcției a V-a, a răspuns pe vremea lui Nicolae Ceaușescu de paza și securitatea "zonei 0", cartierul Primăverii sau "Cartieru Interzis" cum i se mai spunea zonei în care locuia familia Ceaușescu și demnitarii de frunte ai regimului. Totodată, Cristea a coordonat și protecția fizică și informativă a membrilor familiei Ceaușescu.

  În această calitate, colonelul Cristea a cunoscut îndeaproape familia prezidențială, fiind unul dintre puținii care pot vorbi în cunoștință de cauză de obiceiurile cuplului prezidențial în privat. Cristea a scos recent mai multe cărți în care expune mai multe detalii interesante din această zonă. Lucrările au fost scrise împreună cu cunoscutul senator Marius Marinescu, alături de care a participat la numeroase emisiuni Tv pe aceste teme, și de generalul Mihai Mitran.

  Recent invitat la o televiziune națională, Cristea a vorbit despre Elena Ceaușescu și relația ei cu religia. "Elena Ceaușescu credea în Dumnezeu" a spus Cristea, confirmând și că Nicolae Ceaușescu respecta Biserica și credința ortodoxă — dar mai mult ca o tradiție, el rămânând toată viața un om atașat valorilor tradiționale, rurale.

  O curiozitate și un mister a rămas ce avea Elena Ceaușescu în poșetă în ziua așa-zisului proces, când s-a văzut, din imaginile transmise, că strângea la piept poșeta repectivă. Întrebat asupra a ceea ce avea acolo — și ce s-a găsit după execuție — colonelul Eugen Adrian Cristea a dezvăluit un fapt deosebit.

  "S-a găsit o iconiță, Elena Ceasușescu ținea în geantă, la piept o iconiță" — fapt pe care colonelul în rezervă îl scrie și în cartea sa "A fi sau a avea", lucrare ce are subtilul "Amintirile unui ofițer de securitate și gardă".

  Tematic

  Afaceriștii americani - despre Buget, cu ideile lui Ceaușescu
  Sondaj: l-ai vota azi pe Nicolae Ceaușescu Președinte al României?
  Nicolae Ceaușescu - numele care transformă prezentul în minciună
  Pe 20 ianuarie, președintele SUA îi mulțumea lui Ceaușescu
  Iohannis pe urmele lui Ceaușescu. Propagandă de inspirație comunistă pe litoral
  Tagurile:
  curiozitate, poșetă, Cuplu, dezvăluire, Mistere, Elena Ceaușescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei