08:18 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  55321

  Driblinguri în direct, demne de apreciat, printre ruși, americani, Iohannis, Băsescu... dar fără "Angry Bird" Laura Kovesi

  BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Interviu cu răspunsuri furlger acordat de Liviu Dragnea unei televiziuni naționale. Întrebările au acoperit mai multe domenii, începând de la viața personală la pasiuni, de la amintirile copilăriei la mult discutatele probleme ale politicii.

  Emisiunea "Politkix" l-a pus în fața unor întrebări aparent ușoare, dar la care răspunsurile nu erau foarte simplu de dat din postura lui Liviu Dragnea.

  Pentru început am aflat ce face Dragnea când ajunge acasă — "Seara joc uneori jumătate de oră Angry Birds", a mărturisit Dragnea, spunând că este un joc care necesită foarte multă răbdare. Comentând această "mărturisire", putem spune că este o calitate pe care am remarcat-o la Dragnea atunci când a obținut victoriile politice — dar care nu l-a mai carcaterizat atunci când a venit vorba de temerile sale majore; Ordonanța 13 a dovedit că influentul lider politic își pierde uneori fireasca sa răbdare.

  Despre mustață, "Brand-ul" asociat cu Dragnea, liderul PSD povestește că i-a promis tatălui său că nu o va da niciodată jos. "S-a întâmplat o singură dată să-mi rad mustața, eram în armată, m-a forțat sergentul". Dar, Liviu Dragnea promite că, dacă PSD câștigă alegerile prezidențiale, ar fi de acord să își radă mustața!

  Filmele și sportul sunt alte două moduri de petrecere a timpului liber; dintre filme, Dragnea a menționat interesantul serial politic "Doamna Secretar", dar și celebrul "Game of Thrones".

  În privința cărților, Dragnea surprinde din nou, vorbind de ultima carte citită, "Simpatizantul", premiatul roman de spionaj, război și intrigă politică al autorului Viet Thanh Nguyen — deci aceeași preocupare a politicianului Dragnea pentru jocurile de putere. Prima carte? "Amintiri din copilaărie", probabil, spune Dragena.

  Ce ar alege ca loc de concediu — Brazilia sau Grecia — "Cred că Delta Dunării", a răspuns diplomatic Dragnea.

  Președintele PSD a mărturisit că are o mare pasiune pentru multe "Cunosc munții Bucegi ca pe buzunarul meu" și crede chiar că a trăit mai multe experiențe pe munte de cât însuși Iohannis, o afirmația cam hazardată a unuia născut aproape de Dunăre despre cineva care a crescut la poalele Făgărașilor — și are și educația săsească a muntelui…

  Dragnea nu a vrut să răspundă pe cine ar alege între Iohannis și Băsescu, fiind singura întrebare care l-a prins în ofsaid… Oare de ce?…

  În schimb, Dragnea afost din nou surprinzător, în sensul cel mai apreciabil cu putință la întrebarea următoare: rușii sau americanii? "Românii", a replicat sigur pe el Dragnea — un răspuns care îi face cinste.

  Liviu Dragnea a fost gata să urmeze o carieră de fotbalist — "și joc fotbal bine și acum", spune președintele PSD, care mărturisește că marele să viciu este fumatul, la care ar vrea să renunțe.

  Cum este Dragnea în afara politicii? E greu să ieși, recunoaște liderul PSD, dar carcateristic pentru mine în privat este că glumesc mult și spun bancuri.

  Ultima întrebare a fost una cheie în privința viziunii de viitor — anul 2019, cum sperați să vă găsească "Președinte al României, premier, sau președinte PSD?" — Liviu Dragnea, a răspuns sec… Liviu Dragnea.

  Așa cum spuneam, un interviu specific emisunii "Politkix" de la Antena 3, dar răspunsuri foarte interesante și chiar surprinzătoare ale liderului PSD.

  Am uitat să menționez că Dragnea a mărturisit, pe scurt, că "iubește o femeie blondă", în schimb este de remarcat că reporterul A3 nu l-a întrebat nimic pe liderul PSD de celalată femeie importantă din viața lui, bruneta și focoasa Laura Kovesi. Că tot venise vorba de Angry Birds…

  Tematic

  Ion Cristoiu: "Neghiobul Tudose cade în capcana șiretului Dragnea"
  Dragnea, făcut praf: În două-trei luni, Tudose îi va lua locul!
  Demnitar PSD: "Liviu Dragnea face parte din sistemul lui Băsescu"
  Răsturnare la CEDO – condamnarea lui Dragnea nu e valabilă procedural
  Ponta încinge spiritele între Tudose și Dragnea, război deschis pe impozitare
  Tagurile:
  driblinguri, atitudini, lecție, americani, Ruși, Laura Kovesi, Liviu Dragnea, Traian Băsescu, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei