00:50 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  127934

  Sociologul Marius Pieleanu a analizat șansele pe care le are noul partid al lui Victor Ponta, Pro România, de a intra în Parlamentul României.

  BUCUREȘTI, 16 aug — Sputnik. Sociologul Marius Pieleanu a dezvăluit faptul că se bazează pe măsurătorile care arată climatul de opinie, nemulțumirile exprimate de public, cotele de încredere și favorabilitate, temele vehiculate și prioritățile alegătorilor atunci când vine vorba despre partidul lui Victor Ponta, relatează PSNews.ro.

  Astfel, dacă Bogdan Chirieac crede că un nou partid de stânga nu va face pragul electoral, Marius Pieleanu este de părere că Victor Ponta are șanse să intre în viitorul Parlament. Ar fi doua condiții: să aibă finanțare suficientă pentru construcția organizațiilor și funcționare și să continue atragerea unor personalități cu notorietate și favorabilitate.

  Potrivit lui Pieleanu, este nevoie de 36.000 de euro pe an pentru o filială, adică de 36 de milioane de euro pentru cele 1000 de organizații din țară. Partidele vechi obțin acești bani din cotizații, de la buget și din donații. Din acest motiv este greu sa lansezi un partid nou.

  Personalitățile politice atrase de Ponta în partidul său ar fi Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu. Potrivit analistului politic, ar mai putea fi Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici.

  Tematic

  „Victor Ponta nu mai este membru PSD” - Secretarul general PSD, după ședința BP
  Ponta încinge spiritele între Tudose și Dragnea, război deschis pe impozitare
  Șoc la guvern – atac dur al lui Ponta – dreptatea lui Dragnea
  Victor Ponta intră în alt partid
  Ponta, atac la Dragnea: ”PSD e istorie”. Reacții radicale, polemică tare
  Iohannis îi dă peste nas lui Ponta și confirmă discuția cu Grindeanu
  Tagurile:
  partid, Șanse, Pro România, Marius Pieleanu, Victor Ponta, România

  Știrile Zilei