10:17 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Masă, Familia Regală a României

  Nuntă la Casa Regală a României

  © Photo: Insatgram / familiaregalaaromaniei
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  26901

  Prințul Nicolae, nepotul Regelui Mihai, se însoară, iar aleasa inimii sale se numește Alina Maria Binder și are 29 de ani.

  BUCUREȘTI, 21 aug — Sputnik. Prințul Nicolae, nepotul Regelui Mihai, spune că a cerut-o în căsătorie pe Alina Maria Binder în urmă cu o lună, în timpul vacanței petrecute împreună în Cornwall, informează stiripesurse.ro.

  Inelul de logodnă este datat 29 iulie 2017.

  "Alina este o persoană foarte specială pentru mine şi îmi doresc ca împreună să păşim într-un nou şi asumat capitol al vieţii noastre… De asemenea, suntem încrezători că valorile morale pe care le-am moştenit de la familiile noastre vor constitui piatra de temelie a unui viitor fericit împreună", se arată în comunicatul postat de Nicolae pe Facebook.

  Nicolae mai spune ca a privit întotdeauna cu admirație căsnicia bunicilor săi, pe care dorește sa o ia exemplu.

  Nunta va avea loc în vara anului 2018. Alina Maria Binder şi nepotul Regelui Mihai s-au cunoscut în urmă cu doi ani, pe 29 iulie. Inelul pe care l-a ales nepotul Regelui pentru viitoarea mireasă este safir cu diamante.

  Nicolae are 32 de ani. La vârsta de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de principe, iar din 2008 a participat la mai multe acţiuni ecologiste.

  Din 2012, Nicolae a reprezentat Casa Regală în mai multe activităţi publice. La 1 august 2015 i-a fost retras titlul şi a fost exclus din linia de succesiune la Tronul României.

  Biroul de Presă al Regelui Mihai a anunţat, luni, că Majestatea Sa a luat act de intenţia lui Nicolae Medforth-Mills de a se căsători, precizând că decizia de a retrage titlul de principe al României şi cea de scoatere din linia de succesiune rămân neschimbate. Custodele Coroanei a trimis, de asemenea, o scrisoare de felicitare nepotului Alteţei Sale Regale.

  "Majestatea Sa Regele Mihai I şi Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, au luat cunoştinţă despre intenţia fiului Principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills, de a se căsători. Regele a răspuns nepotului său, urându-i fericire şi pace sufletească, precum şi puterea de a lua decizii corecte. Majestatea Sa a menţionat, încă o dată, că decizia de a retrage titlul de principe al României şi calificativul de Alteţă Regală, precum şi decizia de a scoate pe Nicolae din Linia de Succesiune rămân neschimbate, după căsătoria acestuia", se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al Majestăţii Regelui Mihai.

  Tagurile:
  nepot, însoară, Nuntă, Casa Regală a României, Regele Mihai I, România


  Știrile Zilei